În ultimii ani, „grit” a devenit un cuvânt la modă în ceea ce privește dezvoltarea și educația copiilor. Grit înseamnă pasiunea, motivația și determinarea unui individ de a atinge un anumit scop.

Ce poți face pentru a-ți ajuta copilul să dezvolte mai multă perseverență?

  • Lasă copilul să-și găsească o pasiune

Pe măsură ce copilul crește, permite-i să aleagă ce îi place. Dacă un părinte alege pentru el, este mai puțin probabil ca cel mic să se simtă la fel de conectat, S-ar putea să nu vrea să se implice pentru a avea succes.

  • Încurajează-l să iasă în afara zonei de confort

Încurajează-l să încerce și să continue activități care ar putea fi provocatoare. Încurajarea copiilor să încerce lucruri noi le oferă șansa de a demonstra că pot face orice.

  • Lasă-ți copilul să fie frustrat

Părinților nu le place să-și vadă copiii luptându-se, dar asumarea riscurilor este o modalitate de învățare pentru copii. Atunci când cel mic întâmpină o dificultate, rezistă impulsului de a interveni și de a-l "salva". Nu îi permite să renunțe la primul semn de disconfort.

  • Modelul unei mentalități de creștere

În cadrul unei mentalități de creștere, copiii înțeleg că talentele și abilitățile lor pot fi dezvoltate prin efort și perseverență. Opusul unei mentalități de creștere este o mentalitate fixă. Citește despre mentalitatea de creștere AICI.

  • Brainstorming împreună

În cazul în care copilul are probleme, ajută-l să facă un brainstorming de strategii. Poate astfel să elaboreze un plan cu privire la acțiunile pe care le vor întreprinde și la modul în care vor proceda.

  • Învață că eșecul este în regulă

Discută cu copilul despre propriile eșecuri și despre cum ai perseverat sau despre cum ai fi putut fi mai rezilient. Copiii învață de la adulții din jurul lor, așa că, dacă vrei ca cel mic să facă față eșecurilor cu calm și să devină un model de determinare, trebuie să fii chiar tu un model pentru el.

  • Discută despre efort și nu despre realizări

Scopul unei sarcini nu este perfecțiunea. Dacă părintele intervine în mod constant, copilul își va da seama că acesta nu are încredere în abilitățile sale. Vorbiți despre cum să încercați lucruri noi și lăsați fiecare membru al familiei să vorbească despre lucrurile care sunt dificile pentru ei.

  • Fii un părinte curajos

Cel mai bun mod în care copiii învață să fie mai curajoși este să își observe părinții. Îi poți spune lucruri pe care vrei să le facă și cum vrei să se comporte, dar adevărata lecție constă în modul în care te comporți tu. Arată-i că îți asumi sarcini care uneori sunt înfricoșătoare și că uneori eșuezi, dar apoi îți revii.

Să îi oferi copilului tău șansa de a eșua și de a-și reveni este unul dintre cele mai mari daruri pe care i le poți oferi ca părinte. Permite-i copilului să simtă disconfort. Permite-i să treacă prin dezamăgire și confuzie și ajută-l să își dea seama de următorii pași pentru a face situația mai bună și mai productivă.

Prin metoda Feuerstein copilul tău își dezvoltă abilitățile personale și gândirea.

Sursa: https://www.verywellfamily.com/


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj.