Evaluare dinamică a potenţialului de învăţare LPAD 

Această evaluare determină modul în care un individ gândește și învață și ajută la descoperirea potențialului cognitiv neexploatat.

LPAD contribuie la evaluarea gradului de maturitate școlară și examinează potențialul intelectual și mai puțin volumul de cunoștințe.

Evaluarea actuală și potențială 

Capacitatea de a folosi raționamentul logic și gândirea abstractă, în special în matematică și științe.

Capacitatea de a dobândi și dezvolta strategii pentru a formula reguli și a face generalizări, de a emite ipoteze.

Capacitatea de a căuta conexiuni între obiecte, de a identifica și utiliza coduri, de a proiecta relații între evenimente și de a utiliza gândirea ipotetică și operațiile matematice. 

Capacitatea de a dezvolta raționament logic și sistematic în scopul colectării de noi informații (directe și indirecte),

Cum se desfășoară evaluarea LPAD

Testarea se desfășoară pe platforma online a Institutului Internațional de Dezvoltare Cognitivă și Emoțională Feuerstein și este formată din 3 etape:

1. Testarea inițială 

Prin această testare facem o "poză" a situației actuale și determinăm care este nivelul actual pentru funcțiile cognitive urmărite.

2. Medierea

Prin mediere persoana testată învață strategii de lucru pentru rezolvarea sarcinilor primite.

3. Retestarea 

Prin retestarea după mediere determinăm care este capacitatea de a înțelege și de a aplica strategiile de lucru a lui testat.

După testarea LPAD vei avea un ”Profil de învățare”, o sinteză a rezultatelor celui testat. Acest profil poate fi folosit de părinți și de profesori pentru a adapta planul de dezvoltare individuală.

Pe baza acestui Profil de învățareadăugăm un planul de intervenție care conține activități menite să antreneze acele domenii care au nevoie de dezvoltare: funcțiile cognitive, operațiile mentale, zona afectivă și motivațională, eficiența învățării.

Cui se adresează testarea LPAD

Copii de peste 9 ani

Părinții pot avea o perspectivă asupra potențialului de învățare al copiilor lor și un plan de dezvoltare personalizat.

Adulți

Acest test poate oferi o imagine clară a potențialului de dezvoltare al unui candidat pe o poziție cheie într-o companie.

Grupuri: clase sau echipe

Testul LPAD poate fi folosit pentru a evalua nivelul clasei. În acest fel, profesorii vor ști cum să adapteze metodele de predare conform nevoilor clasei.

Ce conține testarea LPAD

Matrici progresive Raven

Evaluăm:

- memoria de scurtă durată
- gândirea abstractă
- raționamentul logic
- spiritul de observație
- capacitatea de a opera cu mai multe informații simultan, pe mai multe planuri.

Progresii numerice

Evaluăm:

- capacitatea celui testat de a conceptualiza abstractul într-o modalitate numerică.

Implică un mediu cu stimulente ridicate care solicită procese de elaborare puternice, precum și procese de colectarea a informațiilor date și redarea unui rezultat clar și concis.


Organizator

Evaluăm:

- raționamentul logic și sistematic

- capacitatea subiectului de a utiliza informații specifice în scopul colectării de noi informații (directe și indirecte), de a căuta strategii prin care să formuleze ipoteze, de a citi și înțelege instrucțiuni și de a dobândi și aplica strategii pentru a analiza date verbale complexe.

Variations II 

Evaluăm:

- capacitatea elevului de a dobândi o gamă largă de strategii în domeniul spațial și matematic.

- potențialul de învățare și de a efectua operații mentale precum analiza, sinteza, permutările, seriația și înmulțirea logică

- abilitățile de elaborare, planificare pentru soluționarea unor probleme.

simplu și ușor

Programează o testare acum și află potențialul de învățare al copilului tău.

Spre deosebire de testele IQ care măsoară cunoștințele actuale ale celui testat, evaluarea LPAD încearcă să înțeleagă procesul de învățare al unei persoane.

Ce zic clienții noștri

Cătălina

mama Biancăi


Într-o zi călduroasă zi de toamnă am cunoscut două doamne minunate care, cu răbdare, atenție și căldură, au trezit interes fetiței mele cu privire la matematică. Am spus atunci "Ce minune!".
Am decis să facem cunoștință mai în profunzime cu ceea ce presupune Parentropolis și... la aproximativ 6 luni de când cu regularitate mergem cu drag să participăm la întâlnirile magice și de mare folos, descoperim mereu cât de frumoase și utile sunt aceste cursuri.
Fetita și-a îmbunătățit considerabil comportamentul, atitudinea față de învățare, teme, răbdare, comunicare, anxietăți, încredere în sine. Pe lângă toate acestea am legat prietenii cu oameni extraordinari. Mulțumim d-nei Laura Ion și d-nei Oana Hagiescu.
Vă îmbrățișăm cu drag!

Alice

mama Agatei


Sunt foarte bucuroasă că am găsit-o pe Oana Hagiescu. Fetiței mele îi place foarte mult să lucreze cu Oana, abia așteaptă ziua de activități Feuerstein. Pot spune că după 5 ședințe deja se văd îmbunătățiri în atenție și concentrare. Îi mulțumesc Oanei pentru că alocă suficient timp să îmi ofere feedback la cald despre ce a observat că s-a îmbunătățit și ce mai trebuie lucrat. O recomand cu drag pe Oana și metoda Feuerstein pentru dezvoltarea abilităților de gândire și învățare.

Silviu

tatăl lui Petru


Sunt extrem de încântat de întreg progresul pe care l-am observat la fiul meu datorită ședințelor de Feuerstein. S-a dezvoltat foarte mult în abilitățile sale cognitive și de rezolvare a problemelor. Este evident că sunteti o echipă dedicată și pasionată să ofere sprijinul necesar pentru a-l ajuta să-și atingă potențialul maxim. Mulțumesc pentru eforturile continue și pentru că faceți o diferență semnificativă în viața lui!

Întrebări frecvente

Cât durează o testare LPAD?

Testarea LPAD durează între 2h și 2h și 30 minute, cu o pauză pentru a nu suprasolicita persoana testată. 

testarea se face online sau fizic?

Materialele necesare testării se găsesc pe platforma online a Institutului Internațional de Dezvoltare Cognitivă și Emoțională Feuerstein, iar testarea se poate face online (prin Zoom) sau la sediul Parentropolis din București.

cât costă o testare LPAD?

Prețul testării LPAD este de 550 de lei.

Ce primesc după testare?

După testarea LPAD vei avea un ”Profil de învățare”, o sinteză a rezultatelor celui testat. Acest profil poate fi folosit de părinți și de profesori pentru a adapta planul de dezvoltare individuală.

Pe baza acestui ”Profil de învățare” adăugăm un planul de intervenție care conține activități menite să antreneze acele domenii care au nevoie de dezvoltare: funcțiile cognitive, operațiile mentale, zona afectivă și motivațională, eficiența învățării.

Programează acum o testare

Email
Email
Număr de telefon
Mesajul tău
0 of 350
Te rog confirmă
>