__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"eb2ec":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"eb2ec":{"val":"var(--tcb-color-4)","hsl":{"h":206,"s":0.2727,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"eb2ec":{"val":"rgb(57, 163, 209)","hsl":{"h":198,"s":0.62,"l":0.52,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Resurse Gratuite

Viermele buclucaș

Cum devine o bucată de hârtie un viermișor care se mai și mișcă?

Descoperă în filmulețul alăturat.

15 cărți pentru începutul grădiniței

Începutul grădiniței este un moment important în viața copilului tău, dar este și o mare schimbare pentru tine.

Fii pregătit să experimentezi o gamă largă de emoții, îngrijorare, nostalgie și tristețe, anxietate și bucurie.

Adaptarea la grădiniță poate deveni însă mai ușoară cu ajutorul cărților. Descarcă eBook-ul pentru a afla cărți care să te ajute să faci trecerea mai ușoară, dar și idei de activități de făcut cu cel mic.

arbore genealogic

Arbore genealogic

De ce arborele genealogic este important pentru copii?

Atunci când copiii învață despre propria familie, înțeleg mai multe despre cine sunt.

Crearea unui astfel de arbore este un exercițiu minunat de a învăța lucruri despre trecut. Istoria poate fi plictisitoare, dar poate un străbunic a luptat în război și atunci totul devine brusc interesant.

Timpul Special: Ce este și cum îl poți organiza pentru copilul tău

Lista cu aplicații de control parental

Cu siguranță există beneficii pentru ca cei mici să folosească un smartphone.

Poți să-ți contactezi copilul oricând, cel puțin teoretic, iar el poate să te contacteze la rândul lui.

Dar aceste avantaje vin la pachet cu pericolele de care se pot lovi în online: amenințările persoanelor rău intenționate, cyberbulling-ul, expunerea la conținut licențios sau violent.

filme educative copii

Lista de filme educative, validată de psiholog

Din când în când, când soarele dogorește sau, dimpotrivă, plouă și este frig, sau poate într-un weekend mai leneș, puteți viziona împreună un film.

Oricare ar fi ocazia, filmele pot ajuta la dezvoltarea unui copil. Alături de cărți, filmele oferă lecții importante de viață. 

Există o mulțime de filme pentru copii, dar cum alegem alegem filmele educative?

vanatoare de comori print

Vânătoare de comori în natură

O vânătoare de comori poate fi o modalitate excelentă de a-i ține pe copii ocupați. De asemenea, copiii își dezvoltă abilități de orientare, gândire și atenția. Vânătorile de comori pot fi, de asemenea, o formă distractivă de conectare și ajută familiile să-și construiască amintiri speciale.

Noi am realizat un printabil cu lucruri de găsit în parc. Am testat pe copiii noștri și pe copiii prietenilor, așa că vă garantăm distracția.

Program zilnic

Cum vrei să arate ziua copilului tău?

Programul zilnic al copilului trebuie să se organizeze în jurul unor repere fixe, importante. Pentru că cei mici funcționează cel mai bine cu programe bine structurate.

Chiar dacă ne place spontaneitatea și este sursă de creativitate, o colaborare bună cu cei mici se realizează mai ușor cu un plan bine stabilit, care să se repete zilnic. 

Citește și ultimele articole pe blog 

vezi și secțiunea de cursuri

cursuri disponibile

Descoperă ce cursuri te pot ajuta că ai o relație armonioasă cu copilul tău.

>