azoomee

Douglas Lloyd a fondat împreună cu soția sa, Estelle, platforma Azoomee în 2014. Cuplul are 3 fiice și au văzut chiar ei cât de greu este să găsească online conținut de calitate pentru copii, conținut care să fie educațional, dar și captivant. După șapte ani de la lansare s-au schimbat multe, a apărut o nouă companie, dar acest principiu este încă în centrul a tot ceea ce fac împreună.

Macadamia, noua companie are legătură cu faptul că ați devenit părinte?

Macademia s-a format în 2019, după ce Azoomee a achiziționat Da Vinci Media din Berlin. Misiunea noastră este să ajutăm părinții să crească oameni excepționali.

Mărcile noastre pentru copii, Azoomee și Da Vinci, au stabilit acum relații de distribuție cu peste 500 de operatori de televiziune cu plată, platforme de streaming, operatori de telecomunicații și producători de echipamente originale care distribuie canalele și aplicațiile la nivel global, inclusiv Vodafone, Digi și Orange în România.

Țineți cont de părerile fiicelor dumneavoastră atunci când alegeți jocurile pentru Da Vinci Kids?

După cum vă puteți imagina, fiicele noastre sunt unele dintre cele mai mari fane ale noastre... dar pot fi și cei mai duri critici! De aceea îmi place să stau cu ele, să ne uităm împreună la câteva episoade din emisiunile noi sau să vedem cine poate obține cel mai bun scor la unul dintre noile noastre jocuri (întotdeauna fiicele mele!). Îmi oferă o perspectivă asupra modului în care copiii abordează cu adevărat diferite subiecte. Și este foarte distractiv și pentru mine!

Cum ați reușit să îmbinați emisiunile TV clasice de la Da Vinci cu mediul online?

Nu ne gândim atât de mult la emisiuni TV clasice versus conținut online, deoarece copiii nu se gândesc la conținut în acest mod. Ceea ce ne interesează pe noi este să aducem copiilor conținut atractiv în cel mai accesibil mod posibil. Cel mai bun mod de a învăța poate varia – poate fi relaxarea pe canapea, urmărind o emisiune de televiziune precum “Operațiunea AU” pe canalul nostru sau să fie creativi în jurul mesei din bucătărie, încercând să facă ceva ce au văzut în seria noastră “Laboratorul de creații minunate”. Vrem ca cei mici să folosească conținutul nostru pentru a învăța în modul care li se potrivește.

Marvellous Makes Lab
Ce diferențiază Da Vinci Kids de alte platforme online pentru copii?

Cel mai important este faptul că cei mici își doresc să folosească Da Vinci Kids! Există o mulțime de servicii educaționale, dar – ca să fim sinceri - sunt plictisitoare, iar copiii pur și simplu nu vor să le folosească. Da Vinci Kids este diferit.

Atunci când selectăm conținutul, acesta trebuie să aibă o valoare reală de învățare, dar este la fel de important ca acesta să fie ceva ce copiii vor să vadă sau cu care vor să se joace. Acest lucru este incredibil de important, deoarece înseamnă că Da Vinci Kids este plăcut pentru copii, nu este doar o temă pentru acasă în plus.

Având în vedere expunerea copiilor la lumea online, cum vedeți viitorul educației în era digitală în care trăim?

Pandemia a făcut ca adoptarea învățării digitale să aibă loc cu o viteză foarte mare. Probabil că suntem cu 10 ani mai devreme decât ne așteptam să fim, în ceea ce privește implicarea și nevoile părinților și nu mai există cale de întoarcere.

Am experimentat pe propria piele provocarea școlii online. A fost extrem de dificil pentru copii și părinți. Cu toate acestea, ne-a arătat tuturor și cum tehnologia poate îmbunătăți și sprijini studiul în clasă, prin aprofundarea unor subiecte pe care școlile pur și simplu nu au timp să le acopere suficient, cum ar fi STEM, gândirea critică, creativitatea și abilitățile socio-emoționale.

Evident, sper că nu vom vedea din nou școli închise pentru mult timp. Cu toate acestea, sper că guvernele și școlile vor vedea acum rolul extrem de valoros pe care tehnologia îl poate juca în învățarea copiilor, încă de la o vârstă fragedă. Suntem mândri și pregătiți să sprijinim această misiune globală.

Află informații despre timpul pe care îl pot petrece copiii în fața ecranelor

și cum îi afectează acest timp din cursul "Copiii și tehnologia digitală" AICI.

Cum protejează Azoomee și Da Vinci Kids confidențialitatea online a copiilor?

Confidențialitatea se află în centrul atenției legate de produsele noastre. Nimic nu este mai important decât acest lucru atunci când faci produse pentru copii, nu? Fundamentală în acest sens este abordarea noastră față de date - colectăm cantitatea minimă absolută de date posibile - dacă nu avem nevoie să știm ceva pentru a-i ajuta pe copiii dumneavoastră să învețe, nu vom întreba! Acest lucru înseamnă că suntem 100% în conformitate cu GDPR și suntem acreditați COPPA de către kidSAFE (Children's Online Privacy Protection Rule), care este standardul de aur în ceea ce privește confidențialitatea datelor pentru copii.

Dincolo de asta, este vorba cu adevărat despre educarea copiilor și a familiilor. De aceea am creat “Search It Up - Caută pe internet”, o serie originală Da Vinci Kids nominalizată la premiile BAFTA, care îi ajută pe copii să învețe toate aspectele legate de siguranța online. Le oferă instrumentele necesare pentru a pune întrebări precum: "ce sunt informațiile personale?", "ce este adevărat/real online?" și "ce este chiar internetul?".

da vinci kids
Care a fost cel mai greu moment în evoluția produsului digital (al companiei)?

Cea mai mare provocare a noastră a fost să reimaginăm Da Vinci Kids dintr-un canal PayTV într-o experiență mobilă extrem de captivantă, pe care copiii o adoră și care este disponibilă în 21 de limbi. Sunt foarte mândru de noile noastre aplicații mobile și TV, iar acestea vor fi din ce în ce mai bune!

După cum vă puteți imagina, a fost o muncă enormă, dar feeback-ul a fost uimitor și putem vedea de la familii că această nouă experiență este foarte populară.

Dar care este momentul de care sunteți cel mai mândru?

Este greu de ales unul singur! Lansarea cu primul nostru partener important a fost uimitoare, câștigarea de premii pentru conținutul nostru original este foarte satisfăcătoare, iar lansarea aplicației Da Vinci Kids la nivel global pe mobil și TV a fost un moment uriaș.

Cu toate acestea, momente de care sunt cel mai mândru sunt cele mici. Când văd că una dintre prietenele fiicei mele învață să facă o lampă de lavă din serialul nostru “Laboratorul de creații minunate” sau când citesc o recenzie a aplicației noastre care ne mulțumește pentru ceea ce facem, îmi amintesc de impactul pe care îl putem avea asupra copiilor și a călătoriei lor de învățare, astfel încât aceștia să crească curioși, plini de imaginație și implicați în lumea din jurul lor.

Care este sfatul dumneavoastră pentru părinți în ceea ce privește timpul petrecut în fața ecranelor?

Pe scurt: faceți-l să conteze!

Timpul petrecut în fața ecranului poate fi îngrijorător pentru fiecare părinte, dar este, de asemenea, o modalitate incredibilă de a învăța. Nimeni nu vrea ca cei mici să petreacă ore întregi pe zi pe dispozitivele lor, dar cu un conținut potrivit (precum Da Vinci Kids!) copiii pot profita la maximum de timpul lor, pot învăța ceva nou și se pot distra.

da vinci kids

Beneficiază de oferta specială: Cursul "Copiii și tehnologia digitală" + Acces Gratuit în Aplicația Da Vinci Kids pentru 3 luni. Vezi detalii aici.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>