groove calligraphy

Ai avut și tu stiloul chinezesc cu ursuleț?

Multe generații au umplut pagini întregi cu bastonașe și bucle scrise cu stiloul mult visat.

Dar ursulețul lăsa pete pe bancă, pe degete și pe cămăși. Spre disperarea mamelor, care ar fi vrut să existe o soluție magică care să facă petele să dispară.

Câte pagini ți-a rupt învățătoarea pentru câteva litere scrise urât? Pentru că la acea vreme aceasta era singura variantă prin care ajungeai “să scrii frumos”.

Probabil că așa a pățit și Maximilian Morar în copilărie. Cu siguranță i-a plăcut să scrie frumos și își întrecea colegii și colegele la caligrafie.

Din drag de scris a vrut să îi învețe și pe alții să scrie, așa că este de peste 10 ani voluntar în comunitățile de rromi. Aici, alături de copiii defavorizați, a înțeles ce înseamnă să nu ai acces la educație. Tot din dragoste de studiu a mers la un Masterat în Statistică și Inteligență Artificială la University of Warwick, UK.

Toate acestea s-au așezat împreună printr-un proiect ambițios: Groove Calligraphy, o soluție inovativă de a ne ajuta copiii să scrie frumos, rapid și într-un mod plăcut. Am stat de vorbă cu Maximilian Morar despre acest proiect, care pe noi ne-a încântat.

Groove Calligraphy

- De unde a apărut ideea Groove Calligraphy?

La un moment dat, am dat pe AliExpress peste niște caiete pentru scris cu adâncituri, în format A5. Mi s-a părut o idee bună și o vreme le-am distribuit în Statele Unite și Marea Britanie. După un timp am fost asaltat de un val de recenzii negative și de temuta expresie: “I want a refund” (Vreau banii înapoi). Au apărut datoriile, frustrările și temerile.

- De ce nu erau oamenii mulțumiți? 

Trecând peste acest moment de dezamăgire, am înțeles care erau problemele majore ale caietelor.

  • Formatul era mic și aveau un conținut minimal. Copilul scria de 2-3 ori o literă și era nevoit să treacă la următoarea.
  • Adânciturile era superficiale, abia le simțeai cu vârful degetului, iar pentru un copil era aproape imposibil să le urmeze.
  • Erau scrise într-un amestec amuzant și enervant în același timp de engleză și chineză, o chingleză.
  • În plus, termenul de livrare era de 30 de zile.

Analizând la rece am constatat că era o idee excelentă, dar a cărei materializare era un fiasco total.

- Și totuși nu ai abandonat.

Era o idee care împletea toate cele 3 noțiuni care mă caracterizează atât de bine: caligrafia, educația și analiza datelor, respectiv optimizarea proceselor. Așa că am hotărât: Totul sau Nimic!

- Ce a urmat după acestă decizie?

Următoarele 8 luni au fost un “Trial & Error”, adică am pătruns în acest vast tărâm al tipografiei, am analizat o sumedenie de metode prin care am putea obține un produs premium și, în final, am găsit combo-ul perfect.

Mi-am dorit să elimin toate problemele pe care le constatasem la acele caiete chinezești și așa a apărut “Groove Calligraphy”, tălmăcit “Caligrafie prin adâncituri”.

Am vrut ca produsul nostru să rezolve și problema paginilor rupte din caiete, adică să fie reutilizabil.

Când cel mic nu vrea să scrie sau se plictisește din orice, situația devine solicitantă pentru toată lumea. Află cum poți să înțelegi emoțiile copilului tău din cursul "Gestionarea emoțiilor copilului pas cu pas" AICI.

Groove Calligraphy

- Iar visele  mamelor care scoteau petele de pe haine au devenit realitate.

Exact. Cărțile pot fi folosite de mai multe ori pentru că pixul magic, așa cum îl numim noi, are cerneală care dispare la uscare (în cca 5-10 minute). Și nu pătează!

- Ce a urmat după această inovație?

Cu mintea de statistician, am spus: primul lucru te lansezi în Statele Unite, unde piața de desfacere este cea mai promițătoare. Aveam date concrete că ideea era bună. Zis și făcut. Am trimis un cargo în Statele Unite și mi-am zis “Dacă tot trebuie să aștept 30-40 de zile până ajunge acolo, hai să fac câteva seturi și pentru România, în limba română, incluzând diacriticele. Poate-poate va exista o oarecare cerere.”

Și atunci s-a produs marea surpriză.

“O oarecare cerere” s-a transformat în 50, 100, 500, 1.000, 3.000 de comenzi în decurs de câteva săptămâni și comenzile continuă să vină. Zeci de părinți, bunici, dascăli văd potențialul caietelor, ne încurajează, ne felicită. Iar noi încercăm să oferim un produs premium, o experiență de cumpărare excelentă, o atitudine potrivită și un standard de la care nu facem rabat.

- Unde vezi proiectul Groove Calligraphy în viitor?

Avem un munte de necunoscut înainte, însă mereu spun: “controlez doar ce pot controla”. Întotdeuna va exista acel zgomot, pe care nu ai cum să îl prezici, controlezi, încadrezi în parametri.

Copleșitor? Da.

Responsabilitate? Absolut.

Ambițiile sunt mari, iar munca este una titanică. Cine știe, poate în viitor vom ajunge chiar în programa școlară. Ar fi o revolutie în educația preșcolară.

Groove Calligraphy

Pachetul Groove Calligraphy conține

  • 4 manuale cu adâncituri:  Desen, Numele, Litere de tipar și Litere de mână.
  • 1 Pix cu Cerneală Invizibilă
  • 5 x Rezerve pentru Pix
  • 1 Corector pentru Poziția Degetelor.

Accesează acest link și ai reducere 10% la pachetul Groove Calligraphy, discount oferit comunității Parentropolis.

Mai multe informații despre pachetele Groove Calligraphy găsești în filmulețul de aici.


Groove Calligraphy

Intră în colțul de lectură Parentropolis, unde găsești recenzii de cărți pentru copii, dar și pentru părinți. 


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>