un monstru in vacanta

Prima carte din România ilustrată cu ajutorul Inteligenței Artificiale, așa scria în invitația la lansarea cărții „Un monstru în vacanță” de Carmen Ivanov. Ideea mi-a stârnit curiozitatea și am fost cucerită și de simpaticul personaj de pe copertă. Așa că ne-au dus la Casa Oamenilor de Știință la evenimentul de lansare.

Și nu ne-a părut rău. Pentru că povestea monstrulețului este foarte simpatică, iar ilustrațiile completează perfect aventurile micului vizitator albastru.

Alexa nu a putut să lase cartea din mână și s-a declarat încântată.

Vă propun să faceți cunoștință cu doamna Potop, mama lui Tudor, și cu lucrurile neobișnuite care se petrec sub acoperișul albastru al casei din strada Parfumului.

un monstru in vacanta

Este începutul vacanței și lucruri ciudate se întâmplă: mâncarea dispare misterios, luminile se aprind și se sting, hainele își mută locul, ba chiar cineva mănâncă din... săpun.

un monstru in vacanta

Doamna Potop începe pânda și ajunge să își facă un nou prieten: monstrulețul Pricky.

Sper că și copiii care ascultă sau citesc povestea vor găsi în paginile acestei cărți un nou partener de ghidușii: unul albastru, cu ochi portocalii și bot alungit. Și care vorbește în versuri!

Descoperiți ce căuta în casa familiei Potop citind povestea lui.

un monstru in vacanta

Carmen Ivanov a declarat că povestea a stat în sertar timp de doi ani, pentru că nu a găsit un ilustrator disponibil care să realizeze desenele pentru carte. A văzut în Inteligența Artificială o variantă pentru ca personajul său să prindă viață. “Ilustrația va cântări jumătate din poveste pentru că imaginile bine concepute pot să creeze un univers și un context pe care copiii să-l înțeleagă mai ușor” a spus Carmen.

„Un monstru în vacanță” a fost gândită pentru preșcolari și școlari și îi provoacă pe cei mici să își învingă teama de necunoscut, care nu este întotdeauna justificată. Din această poveste copiii află că un personaj necunoscut îți poate deveni prieten, dacă știi să îi cauți calitățile, nu defectele.

Cartea a apărut la Editura Paginarium Publishing și poate fi cumpărată de pe site-ul editurii sau pe dictie.ro.

Vezi și alte cărți din Colțul de lectură.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>