detectivii-microbilor1-500x500

Copilul tău comentează când vine vremea de spălat pe mâini sau pe dinți? Are tot felul de întrebări referitoare la viruși, bacterii și mucegai?

„Detectivii microbilor” este o carte captivantă pentru copii și foarte utilă pentru părinți.

Buha și Owliver, bufnițele-detectiv, vor să afle ce este un virus. În căutările lor află regulile de bază pentru sănătate și împreună cu ele micii cititori pot afla informații captivante despre bacterii, virusuri, drojdii, despre cine ne este prieten și cine dușman în lumea microorganismelor.

Detectivii_microbilor

Cu ajutorul informațiilor din această carte copiii pot înțelege mai bine lumea din jur și vor acorda o mai mare atenție igienei, vor ști să aibă grijă de sănătatea lor, luând decizii corecte.  Dincolo de povestea simpatică, copii descoperă lucruri interesante despre corpul lor și despre mediu.

Există o lume care nu poate fi văzută cu ochiul liber: lumea microorganismelor. Acestea se găsesc peste tot: în pământ, în apă, în aer și chiar în vulcani.

Bacteriile foarte ocupate să transforme totul în humus (nu cel pe care îl mâncăm, ci acela din compost) se plâng că prin pădure au apărut sticle de plastic, care sunt foarte greu de descompus.

Mucegaiurile nu sunt întotdeauna rele și dornice să ne strice nouă mâncarea, ci pot colabora cu oamenii ca să producă specialități de brânză sau medicamente.

Drojdiile fac petreceri și cresc pâinea și aluatul de pizza și ajută la producerea unor băuturi, condimente sau vitamine care încep cu litera B.

detectivii microbilor1

Buha și Owliver află despre sistemul imunitar, despre paraziți, despre celulele albe și alergii, despre fungi și micoze, despre placa dentară, flora microbiană și o mulțime de alte lucruri fascinante.

În josul paginilor există un mic dicționar care explică termenii folosiți în carte și pe care copiii îi pot înțelege mai ușor.
detectivii microbilor2
specialisti

Este o carte complexă, care ne arată că dincolo de lumea în care trăim există o lume minusculă de care depinde totul.

Informațiile sunt supervizate de 3 referenți științifici: Mihaela Cristina Giucă - biolog medical, doctor în biologie, Maria Varga - nutriţionist-dietetician, Răzvan Linteş - medic stomatolog, care devin și ei personaje în carte.

Ilustrațiile Andei Ansheen sunt foarte drăguțe, așa cum ne-a obișnuit și fac informațiile prietenoase și mai ușor de înțeles.

Cartea a apărut la Editura Copilul Verde și este recomandată copiilor de peste 6 ani.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>