pista-de-bob toplita

Anul acesta am făcut Revelionul în Toplița, la „polul frigului”. Cum sunt friguroasă, am luat în bagaj jumătate de șifonier... să fie! Nu am folosit o mare parte din lucruri, pentru că polul frigului nu mai este ce era cândva. Nici măcar zăpadă nu am apucat să vedem, în afară de cea artificială de pe pârtie.

Ne-am cazat la Pensiunea TeoNa, chiar în municipiul Toplița, la 10 minute cu mașina de Pârtia Toplița. Doamna Claudia, cea care are grijă de pensiune, este foarte primitoare și ne-am simțit bine în camerele mari, confortabile și călduroase.

Cum vremea era frumoasă, abia așteptam să încercăm pista de bob. 

Pista din Toplița funcționează în cadrul Pensiunii Baciu și este cea mai lungă pistă de bob din România: peste 1.900 m.

Pista bob urcare

Ce ne-a plăcut a fost că o bună parte din coborâre se face prin pădure, iar senzația de alunecare printre brazi este foarte plăcută.

Circuitul coborâre-urcare durează 10 minute, iar viteza la care poate ajunge sania este de 45km/h. 

Există însă senzori care încetinesc sania în curbe sau când vă apropiați prea mult de sania din față.

Copiii mai mici de 3 ani nu au voie pe pistă, iar cei până în 8 ani pot utiliza instalația doar însoțiți de o persoană mai mare (mai mare de 8 ani și cu o înălțime minimă de 1,35 m).

Personalul pistei recomandă să fie păstrată o distanță de cel puțin 25 m față de sania din față, viteza să nu fie prea mică pentru a nu bloca traficul, iar oprirea pe parcursul timpul circuitului este permisă doar în caz de urgență.

Folosirea telefoanelor mobile, camerelor de foto sau video este interzisă pe parcursul turei, de aceea nici nu avem poze de la coborâre. Am putut face fotografii doar pe partea de urcare, moment ideal pentru a admira priveliștea de poveste.

Utilizarea pistei de bob se face cu cartele, individuale și netransmisibile, iar urcările sunt valabile 10 zile. Garanţia pentru o cartelă este 10 ron.

Atenție: valoarea încărcată pe cartelă nu se poate returna!
Pista bob urcare

Despre schiat nu pot da detalii, pentru că este un sport care nu ne pasionează, deci nu am fost atentă la prețuri, orare și alte detalii. Dar am făcut poze cu panorama!

panorama

După ce vă distrați pe pârtie, la bob, la săniuș sau pe schiuri, puteți merge și la Cascada de apă termală Toplița. Este la câteva minute pe drumul de întoarcere spre Toplița.

Cascada Toplita

Am aflat că apa cascadei îngheață foarte rar sau chiar deloc, păstrându-și temperatura caldă chiar și în mijlocul iernii, lucru verificat de noi.

Cascada are o înălțime de 10 m și este printre puținele de acest gen din România, dar și din lume, deoarece cei doi termeni “cascadă“ şi “apă termală“ nu se potrivesc în mod obişnuit, fenomenul fiind unul destul de rar, întâlnit și în Saturnia, Italia, potrivit primariatoplita.ro.

Cascada Toplita

Cu siguranță ne vom întoarce în zonă și vara, pentru drumețiile în Parcul Național Munții Călimani, pentru spa-ul de la Băile Banffy, pentru Centrul de Echitație din Toplița și pentru punctul de belvedere de pe Vârful Tarnița, de unde înțeleg că poți vedea apusuri superbe.

Citește și despre alte atracții din județul Harghita AICI.

Foto articol: www.mountlift.com


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>