Regulile privind timpul de ecrane se pot schimbă în vacanțe sau când suntem nevoiți să lucrăm de acasă. Recomandarea noastră este să nu le schimbi prea mult.  Va fi greu la întoarcerea la grădiniță sau școală să reveniți la vechile limite.

Dar când soarele dogorește sau, dimpotrivă,  este frig și nu puteți ieși, sau poate într-un weekend mai leneș, puteți viziona împreună un film...

Puteți crea o rutină – seara de film: cu popcorn, tolăneală și cuibărit împreună.

Filme educative

Oricare ar fi ocazia, filmele pot ajuta la dezvoltarea unui copil. Alături de cărți, filmele oferă lecții importante de viață. 

Există o mulțime de filme pentru copii, dar cum alegem alegem filmele educative?

Căutăm filme care îi pot ajuta pe copii să obțină informații și care pot aduce în discuție lecții morale. Copiii pot să-și transforme comportamentul într-un mod bun urmărind exemplul personajelor din filme. 

Te vei putea referi la elemente din filme pentru a cimenta anumite idei: “Mai știi ce tristă era Riley, fetița din Inside out, pentru că se mutase în alt oraș?”, Sau "știi cum își învinge temerile Arlo, din Bunul Dinozaur". 

Vei putea alege dintre 25 de filme, în funcție de vârsta copilului. Lista este verificată și validată de psihologul Marius Zamfir, pentru ca filmele să îi sprijine pe copii să-și dezvolte abilitățile de comunicare, empatia și înțelegerea emoțiilor. 

Filmele din listă sunt dintre cele mai noi, dar și filme pe care le poți revedea oricând cu aceeași plăcere.

Descarcă lista completă și bucură-te alături de copilul tău de cele mai bune filme pentru copii.

Form aici

Descoperă idei despre relația copilului cu tehnologia în cursul “Copiii și tehnologia”Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>