La voi vine Iepurașul de Paște?

Vine cu cadouri multe, cu bani, așa cum am mai auzit, sau cu... experiențe?

Anamaria Ciuhuță, trainer de educație financiară, oferă sfaturi valoroase legate de cadourile de Paște pe care le facem copiilor, valoarea lor și vorbește despre ce primește fetița ei, Elena, de sărbători.

Pe vremea noastră nu venea nici un iepuraș cu cadou. Părinții ne cumpărau haine noi ca să fim frumoși la biserică. De fapt acestea erau hainele noastre ”de sărbătoare” pe care le purtam la biserică și la evenimente.

Eram copii, creșteam și oricum aveam nevoie de haine noi. Intrarea în primăvară era momentul bun, așa că de Paște, aveam haine noi și pantofi noi.

Nu știam de Iepurașul de Paște și nici că vine cu cadouri.

Copiii se bucură și de un cadou mic

Nu valoarea cadoului conta, ci faptul că el există. Evident, asta se aplică doar dacă acel copil nu este cumva inundat de jucării tot timpul anului.

Oricum un copil crește, trebuie să îi cumpărăm haine noi, cărți, jocuri și jucării.

În loc să le luăm în fiecare zi, mai bine le punem deoparte și le dăm cu o mică întârziere, atunci când avem ceva de sărbătorit. Se va bucura de ele. Dacă le și așteaptă, acest timp și surpriza, va face ca să fie și mai apreciate.

Nu trebuie să menționez că aceste cadouri nu trebuie să fie nici sub condiționări (dacă nu ești cuminte nu vine iepurașul de Paște) și nici ca mită (dacă ești cuminte / te porți frumos/ mănânci tot… atunci primești multe cadouri).

Un astfel de preț, prin condiționare sau mită, face ca valoarea cadoului să fie afectată.

Vezi ce cadouri simbolice sau chiar fără bani mulți poți să îi faci copilului aici pe, site-ul trainerului Anamaria Ciuhuță.

Ca să întâmpini crizele de nervi, dacă Iepurașul nu îi aduce fix ce își dorește vezi cursurile Parenttropolis legate de emoțiile copiilor.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj.