georgia lohan

Folosești și tu “nouă ne iese un dinte”, “am împlinit 11 luni” sau “noi am început să mergem devreme”?

Pluralul acesta afectiv poate deveni stânjenitor atunci când copilul crește ușor-ușor.

Am dat peste o postare foarte drăguță a unei autoare de cărți pentru copii despre care am mai scris cu altă ocazie și care a punctat foarte bine importanța singularului în viețile noastre.


Georgia Lohan este mămică de 2, autor al primei cărți de povești cu realitate augmentată din România, "The other side of the moon", business storyteller, pasionată de povești, eroi și finaluri fericite.

georgia lohan

Ea a scris:

“Îmi place cum în ultima vreme devin înconjurată de mămici în orice poveste ajung. Probabil este evident pentru că petrec mult timp pe terenul de joacă. Așa este! Însă pe cât îmi place să fac asta, am șansa să mai spun povești și în alte părți! Da, povestesc cu șoferul de la Uber, cu doamna de la Lidl, chiar și cu meșterii din bloc. Asta îmi pot trece in CV pe viitor.

Și cum lumea apelează la mine cand are nevoie de povești, recent o prietenă (viitoare mămică) mă întreabă ce ar ajuta-o cel mai mult după ce naște. Normal puteam să îi fac o lista cu cele mai bune cărucioare, să îi arat cel mai pufos babynest pentru al său pui sau chiar să îi arat ce cărți să îi ia bebelușului.

Dar, răspunsul meu a fost: Sigularul! Asta te va ajuta!

Și cu asta promit să mă ocup eu.

Vă imaginați fața viitoarei mămici care credea că o fi o cremă specială, care te face zână peste noapte, sau chiar un praf de somn cu care să îl ademenească pe micul pufos.

- Nu, draga mea. i-am spus. Te va ajuta mult să ai o persoană, două, trei, care te vor întreba cum te simți tu. Care va folosi singularul și va sta să asculte orice stare prin care treci.

Da, este un moment unic în viață, însă persoana care devine mamă nu dispare. Ea doar face un upgrade la cea mai bună variantă a sa.

Nu mai întrebați mamele: (mai ales la început): - Cum sunteți?

Oferiți atenția necesară și acestui moment special. Atunci când se naște un pui de om se naște și o mamă. Și un univers necunoscut în care ar ajuta-o mult să știe că încă îți pasă ce face ea.

Așadar, dacă aveți viitoare mămici în jur, fiți voi cei/cele care veți folosi cu ele singularul:

- Și tu, draga mea, ce mai faci?

Vă asigur că vor fi foarte fericite!

P. S. Tu când i-ai scris ultima dată prietenei tale?”

Foto: unsplash.com

Găsește pastila de parenting AICI.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>