Salina flori de sare

Majoritatea părinților se stresează când copiii au năsucurilor înfundate și producții de “lumânărele” atârnate deasupra buzelor. Asta pentru că de cele mai multe ori înseamnă și nopți nedormite și stat acasă pentru că nu este primit copilul la grădiniță.

Ce putem face ca cei mici (și cei mari) să respire mai bine?

Avem tot felul de variante: suflăm, aspirăm, curățăm nasul, folosim picături, spray-uri, facem băi cu aburi sau facem lavaj - fiecare ce știe că dă rezultate în cazul copilului său.

Și mai putem face ceva: să mergem la salină! Puțini dintre noi avem însă o salină aproape de casă, dar găsim saline artificiale.

Cu toții am auzit diferite mituri legate de eficiența curelor de salinoterapie și haloterapie.

Am vorbit cu Corneliu Diaconu, administrator la Salina Flori de Sare, pentru a afla mai multe despre diferențele dintre salinele urbane și cele naturale, dar și despre tipurile de saline artificiale.

Iată câteva dintre miturile despre salinele artificiale întâlnite printre părinți.
Salina flori de sare 2
Mitul 1: Salina urbană nu are aceleași rezultate ca o salină naturală!

Dacă vorbim despre salinitate, în functie de tipul de salină urbană, aceasta poate fi o salinitatea crescută (pentru salinele care se bazează pe blocuri de sare) sau o hipersalinitate (pentru salinele ce utilizează halogenerator). Acestea din urmă, cum este și Salina Flori de Sare, ating această hipersalinitate foarte rapid și o pot păstra mai mult timp, chiar și în cazul în care ușa salinei este deschisă/închisă de mai multe ori în timpul unei ședințe pentru a acomoda pacienții.

Această hipersalinitate face ca 30 de minute de terapie în salina cu halogenerator să echivaleze cu 4-6 ore petrecute într-o salină naturală.

Mitul 2: Nu ai cum să recreezi răcoarea” din salina  naturală!

Unele saline sunt localizate în subsoluri, în încercarea de a păstra temperatura scăzută. Însă majoritatea salinelor urbane sunt localizate în spații normale din orașe, unde temperatura este monitorizată în cele mai multe cazuri de termostatele clădirilor. Se păstrează astfel o temperatură de 22-24 grade pentru a fi un mediu plăcut.

Mitul 3: La salina urbană copilul ia alți viruși!

În salina cu halogenerator mediul este steril, fapt datorat atât salinității crescute, cât și aerisirii și iginenizării. Aerisirea poate fi făcută prin diverse metode: aerisire naturală (geamurile clădirii) și aerisire artificială (prin sistemul de ventilație al clădirii/încăperii). Igienizarea se realizează prin lămpi UV.

Mitul 4: Sarea naturală, românească, este mai bună! 

Fiecare salină urbană decide ce tip de sare folosește, dar este recomandat ca sarea să fie farmaceutică, pentru gradul de salinitate crescut. De asemenea, sarea farmaceutică este perfect albă, ceea ce creează un efect vizual plăcut, de zăpadă, iar acest lucru le place copiilor.  

Mitul 5: Salina nu este recomandată copiilor sub 3 ani!

În cazul salinelor de adâncime există presiunea generată de coborârea în subteran, iar acest lucru poate crea neplăceri copiilor mici. În salinele naturale umiditatea este mai ridicată, ceea ce duce la solidificarea particulele de sare și îngreunarea realizării terapiei. Mediul din salinele cu halogenerator este mai uscat.

salina flori de sare 5
Mitul 6: Nu este eficientă o ședință la salina artificială!

Tratamentele cu sare (salinoterapia sau haloterapia) nu sunt tratamente magice și, exact ca în cazul unor medicamente fără prescripție (denumite și medicamente OTC), se recomandă un tratament susținut pe o durată mai lungă de timp, 7-10 ședințe făcute cu o periodicitate zilnică sau măcar pe sistemul o ședință la 2 zile.

Haloterapia este o metodă modernă de tratament care se bazează pe crearea în mod artificial a condiţiilor de microclimat salin.

Aerul salin descongestionează și dezinfectează mucoasa căilor respiratorii, iar prin haloterapie putem veni de hac răcelilor și mucilor.

Așa că spor la joacă sănătoasă în salină!


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>