Dinosauria Park

Copilul tău este fan dinozauri?

Probabil auzi toată ziua despre Tyrannosaurus Rex, Velociraptor, Triceraptor, Diplodocus, Spinosaurus, Brachiosaurus și alte specii de dinozauri.

La noi durează de ceva timp această pasiune, așa că am tot căutat locuri unde să vadă reptilele preistorice.

Dino Parc de la Râșnov este o variantă pe care am bifat-o deja. Am mai fost la Varșovia la Muzeul Evoluției. Este un muzeu destul de mic, dar unde puteți vedea schelete de dinozauri autentice și foarte bine conservate, ouă fosilizate și rămășițe ale unor mamifere primitive. Am scris despre acest muzeu AICI.

Pentru că tocmai am venit din vacanța din Creta, am să vă povestesc despre Dinosauria Park din localitatea Gournes, cam la 15 km de Heraklion.

Dinosauria este un parc tematic interactiv, un loc în care copiii și, de voie, de nevoie și adulții, află lucruri interesante despre dinozauri.
Dinosauria Park1

Puteți vedea 50 de specii de dinozauri animatronici, care scot sunete și se mișcă. Mulți dintre ei au dimensiunile lor reale și răcnesc sau mârâie. Eu nu cunoșteam toate speciile expuse, deși aud zilnic despre tot felul de dinozauri.

Ne gândeam că va fi foarte cald printre dinozauri, dar organizatorii s-au gândit la acest aspect: au plasat exponatele la umbra leandrilor, iar un mic râuleț ce curge prin parc aduce și el răcoare.

Dacă este totuși prea cald, vă puteți ascunde în muzeul interior unde se află o colecție rară de oase și fosile.

Dinosauria Park2
Dinosauria Park3

Pentru noi surpriza a fost Spitalul de dinozauri: un loc în care o fată-ghid simpatică și prietenoasă ne-a primit cu un pui de dinozaur în brațe și ne-a oferit informații despre pacienții spitalului. Am aflat într-un mod jucăuș despre un dinozaur cu probleme de tensiune, un altul care avea o tăietură și alții cu diverse probleme de sănătate. Ne-a spus cum sunt îngrijiți de către experți dinozaurii bolnavi și răniți.

Am aflat despre anatomia unora dintre dinozauri, am văzut o mamă dinozaur cum depunea ouă și cum din alte ouă ieșeau puii.
Dinosauria Park4

Există, de asemenea, un loc de joacă și o zonă de excavare, în care fosilele îngropate în nisip așteaptă să fie descoperite de copiii curioși.

Noi am intrat și la Planetariul, care se află în interiorul parcului. Sala cu cupolă special concepută oferă călătorii virtuale în spațiul apropiat și îndepărtat. Ne-am lăsat pe spate în fotoliile comode și am aflat despre sistemul nostru solar, despre cele mai îndepărtate regiuni ale altor galaxii, despre stelele super-strălucitoare și despre materia întunecată.

Dinosauria Park5

Nu puteam rata nici expoziția științifică, un fel de oraș al experimentelor. Am testat tot felul de aparate și fenomene și am făcut descoperiri în timp ce țopăiam, învârteam și atingeam mașinăriile.

Dinosauria Park6
Dinosauria Park7

Nu am intrat la sală de cinema 5D, unde rulează filme cu realitate augmentată, dar am stat o vreme bună la locul de joacă umbrit, cu o varietate de jucării de cățărat, leagăne și tobogane.

Există mai multe variante de bilete, în funcție de cât vreți să vedeți din acest parc:

Biletul general oferă intrare în zona exponatelor, la locul de joacă, plimbare cu trenulețul pentru copii, dar nu permite accesul la planetariu, expoziția de știință și cinematograful 5D și costă 14 euro pentru adulți și 12 euro pentru copii.

Biletul Bronze oferă intrare în zona exponatelor, la locul de joacă, plimbare cu trenulețul pentru copii și cinematograful 5D, dar nu permite accesul la planetarium nici la expoziția de știință și costă 16 euro pentru adulți și 14 euro pentru copii.

Pentru Biletul Silver, cu care puteți intra în mai toate zonele, excepție făcând cinematograful 5D, plătiți 20 euro pentru adulți și 18 euro pentru copii.

Biletul Gold vă dă acces în tot parcul și costă 24 euro pentru adulți și 22 euro pentru copii.


Dinosauria Park8

Dacă toate aceste experiențe vă provoacă foame, este bine să știți că există o cafenea unde vă puteți răcori cu înghețată sau fresh-uri sau puteți găsi mâncare în mai multe variante apetisante pentru copii.

Probabil nu veți scăpa fără o vizită la magazinul de suveniruri. Noi am plecat cu o mămică dino, împreună cu puiul ei.
Dinosauria Park9
Dinosauria Park este o modalitate plăcută de a petrece o zi distractivă și interactivă pentru întreaga familie!

Foarte aproape de acest parc se află Cretaquarium, așa că noi le-am văzut în aceeași zi, ca o pauză de la leneveala la plajă.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>