1 iunie 2023

Dacă ai ales să rămâi în oraș în cele câteva zile libere care urmează, află că sunt foarte multe lucruri pe care le poți face împreună cu copiii. Nu vei putea să le bifezi pe toate, dar poți alege, în funcție de preferințe, locul unde petreceți Ziua Copilului.

1. Cursa de Rățuște

Este cea mai amuzantă întrecere „acvatică” și are ca scop strângerea de bani pentru a schimba viața unor copii defavorizați.

cursa ratustelor

Cursa se va desfășura pe râul Dâmbovița, începând cu Podul Hașdeu, în dreptul Parcului Izvor. Vei vedea plutind 5.000 de rățuște de cauciuc!

2. Ziua Porților Deschise la metrou

Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani (însoțiți de părinți/adulți însoțitori) sunt invitați să se înscrie la vizita organizată de echipa Metrorex în Depoul și la Muzeul Metroului din Străulești.

porti deschise metrou

Înscrierile se fac în perioada de 26 – 30 mai (12:00) pe adresa de email cerere544@metrorex.ro, prin transmiterea unui desen realizat de fiecare copil, care sa reprezinte metroul.

3. Festivalul Opera Copiilor 2023

Festivalul Opera Copiilor este organizat de Opera Comică pentru Copii începând din 2015, cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Mondială a Copilului. 

Pe lângă spectacole, în cadrul spectacolul se desfășoară și evenimente cu și despre cărți – lansări, întâlniri cu autorii favoriți, ateliere creative și multe alte surprize!

festival occ

Alte atracții pentru copii:

Piscina cu bile Camera Senzorială, Trenuleț Jucării Mecanice, Jucării gonflabile Groapa cu nisip, Cinema OCC, Grădina cu Fluturi Piscina cu bile, Misterium Trambuline, Râul OCC Water Zone, 
Ateliere de creație.
4. Intrarea gratuită la Muzeul Antipa

Între orele 10:00 și 17:00, curtea din spatele Muzeului va fi plină de culoare, cântec și veselie. Activitățile distractive cu animatori, ateliere de creație, desene pe asfalt, povești despre exploratori, ateliere de șah, desen, pictură și multe baloane colorate vor face deliciul unei adevărate petreceri în aer liber.

1 iunie antipa
Vizitatorii de toate vârstele vor avea ocazia să descopere minunata lume a exploratorilor, participând de la ora 10:00 la deschiderea unei inedite expoziții temporare „Antipa și Racoviță – exploratori de poveste”!
5. 1uniFEST 2023

Cea mai veselă și mai colorată sărbătoare a Copilăriei – pe 1 Iunie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București, pentru o zi plină de jocuri, activități distractive și educative, spectacole și întâlniri memorabile.

1uniFEST-2023
Anul acesta ai parte de zeci de activități menite să le ofere o zi de 1 Iunie memorabilă: spectacole cu și pentru copii la Scena Poveștilor și sase ore de muzică și dans pe scena Itsy Bitsy Show!

Orice activități pentru 1 iunie ai alege, petrece timp cu copilul tău și bucurați-vă de această zi specială.

Foto articol: freepik.com


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>