După ce ai făcut acest exercițiu, ești pregătit să discuți cu copilul tău despre adorație. Iar cel mai ușor mod de a face acest lucru este la povestea de seară, când citiți ceva împreună.

Știm că după ce încep să citească singuri, ne întrebăm ce rost mai are să citim împreună? Tocmai pentru a păstra momentele de conectare.

Indiferent ce carte citiți, sigur există ]n ele personaje, iar de la ele poate pleaca discuția. Mai ales dacă recitiți aceeași carte de câteva ori, pentru că îi place copilului un personaj anume sau chiar ceea ce se acțiunea.

Întreabă-l, plecând de la poveste:

  • Ce ai vrea să faci din ceea ce au făcut acele personaje?
  • Ce crezi că vei simți dacă vei face aceleași lucruri?
  • Ce anume îți place din ceea ce zic ei?

De regulă, copiii au tendința să folosească expresii poznașe din cărțile lor preferate. Acela este un prim semn de adorare în dezvoltarea lor.

Și cel mai mult le place copiilor să afle povești despre tine, părintele lor. Așa că ai putea să-i povestești despre primul personaj pe care l-ai adorat tu. Fie că era Michael Jackson, fie Dave Gahan de la Depeche Mode. Spune-i cu ce ai rămas de la ei: gustul pentru muzică, timpul petrecut cu prietenii pentru a-i imita.