Poți face un inventar al momentelor de entuziasm și cu cel mic.

Cel mai bun moment este atunci când observi că trăiește unul. "Wow, ce entuziasmat ești! Observ că de fiecare dată când vii de la pictură și îmi arăți lucrarea, te simți la fel. Chiar îți place clasa de pictură, nu?" Și gata, copilul își dezleagă limba și turuie fiecare detaliu.

Lasă-l să se exprime și ascultă-l. Nu te uita pe telefon, pentru că își va pierde entuziasmul din cauza lipsei de interes pentru ceea ce spune el.

Cu cât sunt mai mici cu atât veți observa că se entuziasmează mult mai des, pentru absolut orice descoperă.

Atunci când cresc momentele lor de entuziasm își reduc frecvența. Faceți împreună o listă cu momentele lor de entuziasm. Discutați pe marginea lor. Puteți face chiar o hartă a momentelor de entuziasm a întregii familii și observați dacă găsiți elemente comune. Dacă le găsiți, faceți un plan pe următoarele 3 luni, în care să experimentați ceva ce vă entuziasmează în fiecare weekend.

Dacă sunteți în situația în care nu găsiți elemente comune, faceți un plan pe următoarele luni, în care pentru fiecare weekend stabiliți ce activitate veți face, astfel încât să fie rândul fiecărui membru al familiei să se entuziasmeze, iar un weekend să fie dedicat unei experiențe noi pentru fiecare membru. În felul acesta veți mulțumi pe toată lumea și veți crea amintiri minunate.