Meditație pentru chakra 6 – Minte clară , focusată

Chakra 6 – al treilea ochi

 

Loc: deasupra ochilor, între sprâncene

Culoare: indigo

Responsabilă de: intuiție, abilitățile mentale și spirituale. Prin cultivarea puterii acestei Chakre poți primi ghidare spirituală.

 

Organele corespondente: creier, ochi, față, urechi.

 

Probleme posibile: Când această Chakra este în dezechilibru sau este blocată: frică de succes, dificultăți de învățare, exprimare non asertivă, pui sau se pune presiune pe tine, termene limită, invidie pentru dezvoltarea altora, judecată asupra propriei persoane. 

Când aceasta Chakră este în dezechilibru poate apărea stresul, care se manifestă în mod special la locul de muncă, sentimentul că nu știi ce vrei. 

 

Chakra 6 arată felul în care îți construiești propria realitate. Cum vorbești cu tine și despre tine. Părerea ta despre tine, ce fel de persoană vrei să fii, cum ai ales să îți dai singur putere prin mentalitatea pe care o cultivi. Aici este locul în care, cărămidă cu cărămidă, îți creezi propria realitate, persoana care vrei să fii, ce gânduri alegi să gândești, ce tipare de gândire menții în viața ta. Capacitatea de a proiecta gânduri și idei și de a le fructifica.


O lume intreaga se deschide în fața ta  - posibilități pe care nu le-ai întrezărit – atunci când cultivi o mentalitate flexibilă, gânduri pozitive care îți dau putere și te susțin. 

 


Când să asculți Meditația pentru Chakra 6_ Minte clară & focusată:

Când: 

  • vrei să restabilești claritatea și focusul, în mod special în perioade de confuzie, în orice aspect al vieții
  • vrei să îți dezvolți intuiția și o viziune clară asupra unei situații prezente sau viitoare
  • vrei să vezi și să înțelegi “în avans” încotro te îndrepți, care este cea mai bună direcție pentru tine
  • vrei să înveți, să studiezi
  • vrei să ai o minte clară și focusată
  • vrei să iei cea mai bună decizie