Toate relațiile cresc pornind de la această dorință sexuală, care nu este altceva decât o emoție foarte intensă de a fi intimi cu persoana pentru care nutrim romantism. Dacă și partenerul simte aceeași dorință se ajunge la intimitate sexuală. Dar întâi simțim chiar la nivel fizic această dorință foarte intensă. 

Puteți face un exercițiu cu partenerul în care să discutați despre primele momente și mai ales de momentul când ați conștientizat această dorință. Discuțiile acestea au puterea de a reîncărca bateriile noastre și ale relației. 

Un alt exercițiu la fel de energizant, pentru femei mai ales, este să discute împreună cu prietenele despre momentele amuzante de intimitate sexuale. Tineți minte că numai discutând despre această emoție se încarcă bateriile noastre, căci este una dintre emoțiile puternic resimțite la nivel fizic. 

      Sunt puțini adolescenții care discută cu părinții despre dorințele lor sexuale. Este poate mai degrabă cazul celor care se simt inconfortabil cu prietenii /prietenele lor care vor intimitate sexuală și nu știu cum să gestioneze astfel de situații. Atunci pot cere ajutorul părinților. Iar acela este momentul în care cei mai mulți părinți ratează apropierea, pentru că se alertează. 

Tot ce trebuie să facem este să-i ascultăm, golindu-ne mintea de prejudecățile personale. Ascultă și mușcă-ți limba când fiica îți spune că iubitul o pipăie pe sâni. Mai degrabă întrebă cum se simte ea când se întâmplă asta.