walko coperti

Walko (pseudonimul lui Walter Kössler) a lucrat într-o tipografie, a fost grafician, ilustrator și pictor de portrete, dar și designer de producție pentru filme de animație. Datorită fiului său, acum desenează și scrie cărți pentru copii, după ce a inventat pentru el prima poveste din seria de cărți " UrSoc și Iepurilă". Cu așa multă creativitate, nu este de mirare că poveștile lui sunt atât de amuzante.

UrSoc și Iepurilă, un urs care iubește socul și un iepure isteț și curajos, sunt doi prieteni care pleacă în aventuri simpatice și fac descoperiri importante. Copiii pot urmări și descifra indiciile alături de cei doi eroi, iar la sfârșit vor avea parte de câte o surpriză.

Seria apărută deja cuprinde cărțile:

  • Comoara de la capătul curcubeului
  • Pe urmele lui Dolofănțel
  • Hoțul din Poiana Iepurașilor
  •  O aterizare cu peripeții
  • Talismanul buclucaș
  • O petrecere surpriză
  • Misterul minei de aur
  • Scrisoare pentru Moș Crăciun
  • O petrecere minunată de Crăciun
comoara de la capatul curcubeului0

Comoara de la capătul curcubeului 

La capătul fiecărui curcubeu este îngropat un cufăr plin cu aur! Asta descoperă Iepurilă că scrie în Cartea veche pe care o citește, iar UrSoc îl ascultă fascinat.

După o ploaie torențială, apare un curcubeu minunat. Cei doi văd lucrul acesta ca pe un semn că trebuie să plece în căutarea cufărului. Iau reper Insula Socului și pornesc cu sufletul la gură în aventură. După multe săpături și noi cunoștințe, la final descoperă o comoară mult mai neobișnuită decât ar fi crezut.

pe urmele lui dolofantel0

Pe urmele lui Dolofănțel

O gaură găsită în pământ îi intrigă pe cei doi prieteni. Misterul se adâncește când descoperă că nu este singura groapă, ci poiana este străbătută în lung și-n lat de urme gigantice.

Ce monstru a făcut aceste găuri? Împreună cu UrSoc, Iepurilă pornește pe urmele pașilor. Animăluțele pe care le întâlnesc sunt și ele îngrozite. Cei doi prieteni curajoși vor neapărat să știe cine este cel de care se teme toată lumea. Și din nou au parte de o surpriză... uriașă!

hotul din poiana iepurasilor0

Hoțul din Poiana Iepurașilor

O dimineață liniștită în Poiana Iepurașilor este întreruptă de un strigăt puternic. Un hoț a furat în timpul nopții proviziile iepurașului Jakob cel dolofan! Păpădiile, trifoiul dulce, morcovii, merele, perele, sfecla dulce, toate au dispărut. În Poiana iepurașilor ușile nu se încuie pentru că nu există musafiri nepoftiți. Deci cine ar putea fi vinovatul? Iepurilă și UrSoc decid să-l descopere pe făptaș și pun la cale un plan inteligent.

Dar hoțul nu este ușor de prins, așa cum credeau ei...

o aterizare cu peripetii0

O aterizare cu peripeții

Iepurilă observă pe cer un obiect rotund și ciudat, care se leagănă și apoi și se prăbușește pe Stânca Ursului. Ce să fie oare? O nouă enigmă pe care UrSoc și Iepurilă trebuie neapărat să o elucideze. Cei doi prieteni pornesc împreună către locul unde a ajuns obiectul și descoperă că acolo a aterizat un balon cu aer cald. Cel care îl pilota era chiar aventurierul Hardi Viteazul-Minte-Tot!

Iepurilă și UrSoc îl iau cu ei în Poiana Iepurașilor. Dar aventurierul are o problemă, iar animalele o descoperă în scurt timp.

talismanul buclucas0

Talismanul buclucaș

UrSoc a ascuns în pălărie un trifoi cu patru foi, dar o rafală de vânt îi suflă pălăria cu tot cu talisman. Este convins că fără pălăria norocoasă va avea numai ghinioane. Evident că Rilă-CavaleRilă se oferă să-și ajute cel mai bun prieten să-și găsească talismanul cât mai repede!

Animalele din poiană le arată direcții diferite, ceea ce le îngreunează căutările. UrSoc și Iepurilă descoperă la final că fericirea se întâmplă întotdeauna atunci când nu te aștepți.

O petrecere surpriza0

O petrecere surpriză

UrSoc își dorește ca prietenii lui să își amintească singuri că este ziua lui de naștere. Dar se pare că toți prietenii au uitat acest lucru.

Toată atenția este captată de gâsca Gaga, care vine din oraș. Avusese parte de o experiență minunată, fusese la o piesă de teatru și mai apoi luase cina cu ciuperci gratinate și salată, la lumina lumânărilor. Brusc, toată lumea din Poiana Iepurașilor vrea să aibă parte de o experiență asemănătoare. Iepurilă și UrSoc străbat pădurea în lung și-n lat în căutarea râvnitelor ciuperci. Dar toate aceste pregătiri nu au nicio legătură cu ziua lui UrSoc, spre dezamăgirea lui! Și totuși el va avea parte de o surpriză deosebită, pe care doar prietenii adevărați o pot organiza...

Misterul minei de aur

Micul Iepurilă și marele UrSoc fac o plimbare pe râu cu pluta lor cea nouă. Calmul le este tulburat de niște dâre de fum în spatele dealului. Pe cer scrie „Bântuie în mină”. Se gândesc la mina de aur și că poate cineva are nevoie de ajutor. Micul Iepurilă nu crede că poate fi vorba despre fantome, deși din vechea mină se aud niște zgomote înfricoșătoare… Lui UrSoc i se face teamă, dar împreună cu prietenul său prinde curaj, ca de fiecare dată!

În scurt timp, ceea ce Iepurilă și UrSoc descoperă acolo este o fantomă... cu totul specială.

O scrisoare pentru Moș Crăciun

Zilele trec parcă prea încet în așteptarea Crăciunului. Ca să își umple timpul, Iepurilă și Ursoc organizează o bătaie cu bulgări de zăpadă. În timpul bătăliei, chiar pe nasul lui UrSoc aterizează o scrisoare, scăpată probabil de porumbița poștăriță. Este o scrisoare pentru Moș Crăciun și astfel începe o nouă aventură pentru cei doi prieteni!

Ca să îl ajute pe Bili Biluță, expeditorul scrisorii, să primească și el cadou, cei doi pornesc într-o călătorie palpitantă, plină de emoții și peripeții, prin pădurea acoperită cu un strat gros de nea. Iepurilă și UrSoc au parte de un Crăciun cu totul și cu totul special!

O petrecere minunată de Crăciun

A venit în sfârșit Crăciunul. Ninge de câteva zile și peste întreaga pădure s-a așternut o pătură groasă de nea. Scorbura călduroasă și confortabilă a grăsunului iepure Jakob este îngropată sub un morman de zăpadă! În plus, un necunoscut ciudat, care apare parcă de nicăieri, este gata-gata să se înece în lac! Așa că, până în seara de Ajun, Iepurilă, UrSoc și toți prietenii lor sunt ocupați să rezolve aceste situații, dar și să se pregătească pentru Crăciun. Misteriosul personaj îi face să îl viseze pe Moș Crăciun. Iepurilă și UrSoc încep să creadă că poate fără acest necunoscut, Sărbătoarea Crăciunului nu ar fi fost la fel de frumoasă.

Cei doi prieteni sunt o pereche neobișnuită, se completează foarte bine prin curaj și inteligență. Nu își fac prea multe griji și nu ezită să ajute pe cineva atunci când are nevoie. 

Poveștile se citesc rapid, deși au în jur de 50 de pagini și nu sunt împărțite în capitole. Încă un avantaj, nu este nevoie să citiți cărțile într-o anumită ordine.

Cărțile au apărut la Editura DPH, iar vârsta recomandată este 3-6 ani.

Citește și despre seria Oscar de David Melling.

Dacă cel mic te întreabă și despre prietenie, empatie și emoții, fii pregătit, cumpără eBookul "Emoțiile, cum să le recunoști și cum să îl ajuți pe copilul tău să le învețe".

Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>