Hipo este un hipopotam cam nepoliticos și care nu vrea să împartă mâncarea cu prietenii.

În „Cum a devenit politicos Hipo”, eroul nostru nu ține cont de ceilalți, o gonește pe rață, strică bicicleta crocodilului, îi bea limonada leului, ba chiar îl face să plângă pe micul pui de babuin. Nu spune te rog, mulțumesc sau îmi pare rău.

Dar când  acest comportament îl aduce într-o situație care implică niște albine supărate, se vede nevoit să spună aceste cuvinte. Și încă foarte rapid!

Noroc lui este că prietenii nu țin supărarea și îl ajută. Iar el înțelege că este bine să ai un comportament frumos și devine un hipopotam foarte politicos.

Această carte arată consecințele pe care ți le poate aduce un comportament nepotrivit. Puteți discuta nuanțele și prin prisma lui Hipo, dar și din punctul de vedere al celorlalte animale.  

În „Cum a devenit generos Hipo”, îl vedem pe lacomul hipopotam cum se pregătește de un picnic… singur. Nici nu îi trece prin cap să împartă sandiviciurile, merele, bananele, căpșunile, morcovii, brânza, sucul de portocale și ouăle fierte. Se întâlnește pe rând cu prietenii săi și îi minte pe toți că nu are nimic în coșul de picnic.

Dar când se întreabă cu ce să înceapă masa, are parte de o mare surpriză. Află din carte cum, după festa jucată de prietenii săi, Hipo învață că este bine să fie generos.

În acest caz puteți vorbi despre bucuria pe care dărui. Generozitatea ia naștere în copil în urma unui comportament învățat, iar această carte în poate ajuta să o descopere într-un mod haios.

Cărțile cu Hipo sunt povești amuzante, cu ilustrații frumoase și cuvinte ușoare, numai bune de citit copiilor înainte de culcare.

Au apărut la Editura DPH, au câte 32 de pagini, iar vârsta recomandată este 3-6 ani.

Despre lăcomie, despre compasiune și durere empatică, dar și despre celelalte emoții umane, găsești informații și idei de joacă în eBookul "“Emoțiile, cum să le recunoști și cum să îl ajuți pe copilul tău să le învețe”.

Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj.