cartea emotiilor mele furia

Adesea este dificil pentru părinți să se descurce cu furia celor mici. Asta pentru că de multe ori comportamentul exploziv al copiilor este de neînțeles pentru noi.  

Problemele legate de furie la copii apar pentru că aceștia nu știu cum să își gestioneze frustrarea sau alte sentimente inconfortabile. Ei nu au învățat încă abilități de rezolvare a problemelor fără a se supăra.

Noi îi putem ajuta să își înțeleagă emoțiile și în timp să ajungă să le facă față.

Cărțile pot fi de folos în acest proces. Tocmai de aceea am ales să scriu despre o carte care tratează exact acest subiect FURIA.

“Cartea emoțiilor mele: Furia” de Stephanie Couturier vorbește despre Leo, băiețelul care se trezește morocănos și continuă ziua plin de furie.

cartea emotiilor mele furia

Furia îl împiedică să se bucure de jocurile sportive organizate la școală, ba chiar îl face neprietenos față de coechipiera lui.

Dar cineva îl învață pe Leo să se relaxeze.

Îi spune: „Secretul meu este acela că zâmbesc în gând! Imaginează-ți că ești un arbore! Înrădăcinează-te și expiră!”.

cartea emotiilor mele furia

Cartea este concepută de un sofrolog. Ce este sofrologia?

Conform dexonline.ro este: “disciplină medicală care își propune o întărire a organismului uman prin aducerea acestuia prin anumite exerciții într-o stare totală de relaxare fizică și psihică.”

Descoperă în carte cine îi sare în ajutor lui Leo și citește sfaturile pentru ca să puteți alunga și voi furia atunci când apare.

În aceeași colecție găsești și “Cartea emoțiilor mele: Bucuria” tot de Stephanie Couturier.

Cartea a apărut la Editura Didactica Publishing House și este recomandată copiilor cu vârste de 4-6 ani.

Vezi și alte cărți în Colțul de lectură Parentropolis. 

Află despre emoțiile copilului și cum să îl ajuți să le gestioneze din cursul "Emoțiile, cum să le recunoști și cum să îl ajuți pe copilul tău să le învețe".

Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>