Autism Voice Line pentru parintii din Ucraina

Auzim limba ucraineană în autobuz, la mall, prin magazine și devine încet-încet ceva obișnuit.

În jurul nostru tot mai mulți oameni se implică în acțiuni de ajutorare a familiilor fugite din Ucraina de teama războiului.

Vedem știri despre copii ucraineni care merg la grădiniță sau care sunt integrați la școală. Dar ce se întâmplă cu familii venite în România, care au copii cu nevoi speciale?

Echipa de specialiști Autism Voice a lansat o linie gratuită de analiză comportamentală și consiliere psihologică pentru familiile refugiate și familiile din România – Autism Voice Line.

Și, pentru că era nevoie de și mai mult ajutor, Casa Autism Voice îi așteaptă pe copiii refugiați cu autism, cu tot confortul și siguranța de care ei au mare nevoie.

Casa Autism Voice poate oferi intimitatea, siguranța și suportul de specialitate de care au nevoie familiile cu copii cu autism din Ucraina. Beneficiarii casei sunt preluați prin call-center-ul organizației.

La Autism Voice Line sună părinți care au pierdut documentele care atestă diagnosticul copilului și au nevoie de evaluare psihologică și psihiatrică, părinți care suspectează că au un copil cu autism și au nevoie de răspunsuri, părinți care au copii cu autism și care au întrerupt terapia și sunt afectați. Sună și părinți refugiați în Moldova, care vor să vină în România și nu au unde să stea, dar și părinți care sunt afectați emoțional de război și nu mai au resurse emoționale să poată fi suport pentru copiii lor.

Autism voice
“Ne facem timp și găsim soluții și pentru a sprijini părinții refugiați, care au copii cu autism. Căutăm noi resurse puse la dispoziție de companii generoase, special pentru situația actuală. Facem un apel către oricine dorește să ne sprijine în acest demers, pentru că aceste familii au mare nevoie de ajutor de specialitate și de siguranță”, declară Anca Dumitrescu, președinta Autism Voice.

Casa Autism Voice a fost dotată cu sprijinul mai multor oameni de bine precum Eli Neicuț și Mădălina Preda de la Fabrică de Fapte Bune și organizații precum Secom România, Asociația Pastel, astfel încât familiile cazate să aibă parte de alimentație, haine, produse igienico-sanitare, de îngrijire, curățenie, paturi sau jucării.

Autism Voice Line este un program de utilitate publică pentru părinții din Ucraina și România, disponibil zilnic, între orele 9:00 și 18:00, la numerele de telefon 0751.27.46.28 și 0723.58.62.84 și fizic la nevoie, în centrele Autism Voice, din București, zona Piața Muncii. Programul ajută cu analiză comportamentală, psihoterapie și consiliere psihologică orice părinte care se află în nevoie, atât din România, cât și din Ucraina.

Mai multe detalii pe www.autismvoice.ro.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>