copii concerte

Îți amintești primul tău concert? Curiozitatea, bucuria, uimirea cu care ai trăit acel moment de care îți amintești cu drag?

Ai vrea să îi oferi copilului tău o astfel de experiență, dar te întrebi dacă este o idee bună.

Citește mai departe ca să găsești răspuns la această întrebare.

Ce situații neplăcute pot apărea la un concert?
1. Pregătirea pentru concert și așteptarea începutului spectacolului îl pot obosi pe copil.

Sfat: verifică ora de începere a concertului și mergeți cât mai aproape de debutul show-ului, chiar dacă pierdeți trupele de dinaintea artistului principal.

Noi am plecat mai devreme, dar am rezistat cu bine așteptării.

2. Copil poate fi frustrat că nu vede bine din cauza aglomerației.

Sfat: achiziționați bilete seated, în zone mai înalte, nu pe gazon. În acest mod, evitați persoanele înalte care pot împiedica vederea scenei, dar îi și protejați pe cei mici să nu fie loviți sau călcați accidental în timpul spectacolului.

3. Copilul poate fi suprastimulat de volumul muzicii.

Sfat: luați căști antifonice pentru a proteja urechile copilului de sunetele puternice ale unui concert.

Alexa a stat cu căști și pe parcursul concertului a eliberat întâi o ureche, apoi pe amândouă, ca să nu rateze nimic din spectacol.

4. Cel mic se poate pierde în mulțime.

Sfat: folosiți un telefon, un ceas cu GPS sau un smart tag pentru a putea localiza copilul în cazul acestei situații care provoacă panică oricărui părinte. Și, bineînțeles, țineți copilul foarte aproape!

5. Așteptarea îi poate produce copilului foame.

Sfat: mâncați bine înainte de a pleca spre concert. Veți găsi la standurile organizate la concert ceva de mâncare: prostioare, pentru care veți sta la cozi imense, dar probabil puteți face o excepție în ziua concertului.

6. Mersul la baie poate fi o adevărată provocare la concerte.

Sfat: mergeți la baie înainte de începerea concertului și înarmați-vă cu răbdare pentru statul la cozi.

Care sunt beneficiile mersului cu copiii la concerte?
  • Copiii iau contact la concerte cu o lume extraordinară: văd artiști celebri, descoperă organizarea unui astfel de eveniment și fac parte dintr-o mare de oameni cu o pasiune comună: muzica. Copiii participă, de fapt, la crearea artei. În plus, una este să auzi melodiile îndrăgite pe Spotify și altfel este să participi la un concert complex, live, cu tot ceea ce implică un asemenea eveniment.
  • Copiii își pot antrena răbdarea: așteaptă la cozi lungi sau numără minutele până la începutul show-ului.
  • Cei mici pot vedea că și artiștii, chiar și cei mai mari, sunt oameni și fac greșeli. Chris Martin a recunoscut în timpul unei melodii că a uitat versurile.
  • Copiii pot vedea la concerte oameni care se manifestă în mod divers: cântă, dansează, strigă, uneori neobișnuit sau poate exagerat. Puteți vorbi înainte despre cum fiecare își exteriorizează sentimentele în mod diferit. Lângă noi la concert erau două fete care și-au făcut milioane de poze la începutul concertului și apoi au plecat.  
  • Este posibil ca cei mici care iau parte la evenimente muzicale să aprecieze și să înțeleagă mai profund muzica, iar această apreciere să continue și în viața lor de adult.
  • Cel mai important beneficiu pentru copii al evenimentelor muzicale este pur și simplu faptul că aceștia se distrează. 
copii concerte

Participarea în familie la concerte este o modalitate excelentă de a petrece momente speciale, trezind în același timp interesul copiilor pentru muzică. Este, de asemenea, o modalitate fantastică de a crea amintiri minunate.

Noi după un prim concert Coldplay la Budapesta urmărit cu mult entuziasm, am stabilit că vor urma și altele!

Descoperă și alte idei de a petrece timp împreună cu copilul în rubrica Idei de călătorii a blogului Parentropolis.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>