baloane de sapun

Știi momentul acela când cineva scoate în parc un aparat de făcut baloane?

Fie că sunt mici sau mari, puține sau mai multe, parcă există un strop de magie în micile balonașe zburătoare.

Și toți copiii, până și cei mai mărișori, fug spre sursa de distracție. Și încep invariabil să alerge în toate direcțiile încercând să prindă cât mai multe baloane. Evident că apar discuții cine ajunge primul și fiecare câte a spart. În final, de cele mai multe ori, copilul căruia îi erau destinate inițial baloanele rămâne frustrat că nu a reușit să se strecoare prinde micii vânători apăruți parcă din neant.

Pentru că am asistat recent la o astfel de cursă și pentru că eu însămi am petrecut minute bune încercând să prind cel mai bun cadru cu baloanele multicolore, mi-am dat seama că aceasta este o modalitate ieftină prin care copiii învață atât de multe.

Dezvoltarea abilităților de urmărire vizuală 

Baloanele se mișcă încet și sunt ușor de urmărit cu privirea, iar lucrul acesta îi ajută pe copii să fixeze, să urmărească și să focalizeze micile bule.

Dezvoltarea motricității grosiere, a echilibrului și a tonusului muscular

Chiar și bebelușii pot urmări balonașele și se pot întinde după ele pentru a le prinde. Iar mușchii se întăresc astfel și crește și echilibrul. Când mai cresc se tărâsc după baloane și își dezvoltă în continuare tonusul muscular. Se ghemuiesc, sar, aleargă, schimbă direcția, fac orice să ajungă la baloane.

Dezvoltarea coordonării mână-ochi și picior-ochi

Pentru a sparge baloanele este nevoie de coordonare între mâini, ochi și picioare. Ochii le urmăresc, mâinile încearcă să le prindă, iar picioarele țin pasul cu mișcările bulelor.

Toate acestea vor fi de ajutor mai târziu, în jocurile cu mingea de exemplu.

baloane sapun
Stimularea mușchilor faciali și articulatorii

Dacă trece pe partea cealaltă și suflă chiar el baloanele, copilul își antrenează mușchii responsabili cu vorbirea și care sprijină pronunția corectă.

Conștientizarea spațială 

Copiii devin conștienți de spațiu și de corpul lor prin fuga după baloane. Jocul cu baloane poate încuraja înțelegerea unor concepte precum: sus, jos, în față, în spate, deasupra, dedesubt sau lângă. Îi spui: "Uită-te în sus! Este un balon deasupra capului tău!".

baloane sapun

Baloanele de săpun sunt un mod minunat și “magic” care ajută la dezvoltare copiilor și care ne face să ne bucurăm de moment.

Singurul dezavantaj pe care îl găsim noi, mamele, acestui joc este că unele soluții de făcut baloane pătează hainuțele copiilor. Deși par curate, după spălare apar pete nesuferite și greu de scos. Lucrul acesta se întâmplă, din câte am citit, din cauza glicerinei din compoziție.

Așa că citește cu atenție compoziția soluției de făcut baloane sau cel mic va avea mai multe haine pe care le poate folosi doar în casă.

Citește și de ce este bine ca cel mic să aibă un câine AICI.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>