Pasiunea copiilor pentru jocurile online

Copiii noștri au o deschidere spre tehnologie nemaipomenită, iar jocurile video fac parte din activitatile lor de relaxare, fie că nouă ne place sau nu lucrul acesta. 

copiii online

Copii sunt atrași de jocurile video din diferite motive. Pe de o parte datorită colegilor, care au deja acces la jocuri video și din acest motiv își doresc și ei să înțeleagă despre ce vorbesc colegii lor. Pe de altă parte din curiozitate, pentru că experimentând lucruri noi își pot largi cunoștințele și dezvolta abilitățile.

Vârsta la care primesc acces la jocuri diferă de la o familie la alta, în funcție de timpul petrecut de întreaga familie cu acest tip de activitate.

De exemplu, unii părinți ne-au spus că cei mici nu au acces la ecrane, jocuri, filme, desene animate, pentru că sunt foarte ocupați cu fotbalul, înotul și alte sporturi. Este vorba despre familii orientate spre un stil de viață sportiv, în care și părinților le place să-și petreacă timpul într-un mod activ.

Foarte important de punctat aici, este faptul că, pentru anumite jocuri vârsta minimă necesară pentru a crea un cont este de 13 ani. De exemplu Minecraft și Fortnite. Pentru Roblox, un alt joc îndrăgit de copii, se poate crea un cont de jucător și pentru copiii sub 13 ani. Dar mulți specialiști susțin că acesta este un joc periculos pentru cei mai mici de această vârstă. Motivul: Open chat - posibilitatea de a vorbi prin chat cu străini și, de asemena, violența regăsită în joc. Mai nou au apărut informații conform cărora în joc apar jucători îmbrăcați necorespunzător și care propun discuții nepotrivite copiilor.

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, te invităm să lași datele tale mai jos și vei primi acces la un video de 40 de minute în care vei afla:

  • Ce tipuri de jocuri aleg de obicei copiii și preadolescenții?
  • Care sunt cele 4 tipuri de jucători.
  • Care sunt pericolele la care se expun în mediul online.
  • Cum îi putem proteja de aceste pericole.
Name*
Email*
Phone


>