Tomas Horobeț

Despre Tomas Horobeț, fiul Dianei Enache am mai scris în trecut un articol. Dar parcă nu mă satur să scriu despre talentul acestui băiețel extraordinar.

Ceea ce își dorea acum un an a devenit realitate: o expoziție.

Zilele acestea, până pe 24 decembrie, galeria Mecena Art l-a invitat să expună câteva dintre lucrările lui, alături de 30 de artiști contemporani.

Evident este cel mai tânăr artist din galerie și... a vândut deja 4 lucrări!

Deși are doar 7 ani, putem spune că Tomas Horobeț are “experiență” în ceea ce privește arta.

Tomas Horobeț

Primul desen al lui Tomas a fost la patru ani: un tren, jucăria preferată de atunci. Din acel moment, au curs desenele pe sute de metri de hârtie. Sau pe bucățele de carton, de masă, de perete. Oriunde.

Când nu desenează pe hârtie, desenează cu degetul în aer, așa cum tot în aer își așază liniile înainte de a le trasa cu creionul. Îi place grafica și își folosește propriile desene pentru a face colaje. Modelează în lut, de asemenea, și face handcraft-uri miniaturale din carton. Lucreză stând picior peste picior. De aici și numele “Pictor peste picior” dat de Dana și Stephane Maitec, fotografi care se disting în peisajul artistic prin inovație și moștenire.

Tomas Horobeț
Tomas Horobeț

Primul lui proiect a fost coperta agendei școlii unde învață, International British School of Bucharest: a desenat, în detaliu și din memorie, campusul.

În primăvara lui 2021, unul dintre desenele sale, “Castelul”, a fost licitat de Artmark, în cadrul galeriei de Artă Decorativă “O lume mai frumoasă”, pentru Hospice Casa Speranței, alături de lucrările unor artiști consacrați. Tot în acest an i s-a propus să ilustreze “Cartea Copiilor Scriitori”, un volum cu povești scrise în întregime de copii, editat de The Writing Journey.

În prezent nu urmează niciun curs de desen, însă, Diana Enache spune că dacă își va dori acest lucru, va urma cursuri de desen.

Tomas Horobeț

Foto: arhiva personală Diana Enache.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>