Unde îl mai duc pe cel mic să se distreze, dar să și învețe ceva? Ce curs de engleză este mai bun? Ce evenimente mai sunt săptămâna aceasta? Sunt întrebări pe care ni le punem probabil cu toții, noi părinții, la un moment dat.

Dacă ar exista o aplicație care să adune toate aceste informații la un loc…

O astfel de aplicație chiar există și se numește Mommy Hai.

Am vrut să aflăm cum a apărut aplicația și cum ține pasul cu tot ce apare pe piața evenimentelor pentru copii, așa că am vorbit cu cea care a gândit această aplicație: Ștefana Rondak.

Care a fost declicul care a transformat o nevoie a mamelor într-o soluție destinată lor?

A durat aproximativ 3 ani de la nașterea Evei, când am început sa mă confrunt chiar eu cu dificultățile pe care le observam și la alte mame. Acelea de a alege cum să petreacă timpul cu cei mici, în ce activități să îi implice, cum să aleagă produsele potrivite pentru ei, fără să facă rabat de la calitate, unde să îi înscrie la grădiniță, la școală, sau la ce servicii de specialitate să apeleze. Iar într-o zi, când îl întrebam pe soțul meu a mia oară, „weekend-ul ăsta unde mergem cu copiii?” Și „de ce nu există o aplicație în care să găsim și noi ca părinți tot ce avem nevoie să știm”, acesta a „explodat” și-a zis „bun, asta e o idee foarte bună. HAI să o facem noi”. Și astfel am ajuns la aplicația Mommy HAI, care mi-am dorit să fie soluția care să le scape pe mame din impas foarte rapid.

Cât a durat “nașterea” aplicației?

„Nașterea” aplicație a durat mult mai mult decât nașterea copiiilor mei. Și am avut parte de 3 experiențe cu totul diferite. Am „copt” în minte și în spatele cortinei aproximativ 1 an, în care am analizat la microscop toate nevoile mamelor, atât în rândul prietenelor, cât și în toate comunitățile din care fac parte. 

Am ascultat feedback atât de la ele, cât și de la business-urile pentru copii pe care ne-am dorit să le transformăm în parteneri și colaboratori. Am proiectat pe foaie, am testat, am înlocuit, am creat, am scris cod și am luat-o de la capăt. De multe ori.

Cum ușurează aplicația alegerea evenimentelor? 

În primul rând prin centralizare. Faptul că regăsești toate evenimentele pentru copii, indiferent de vârstă lor, într-un singur loc - chiar spunea o mămica utilizatoare că este ca un „google” al mamelor. Nu mai ești nevoită să iei site-uri diferite la rând, grupuri de părinți, de whatsapp și diverse liste interminabile.

Apoi faptul că, pe lângă centralizare, vorbim de o hartă în care poți vizualiza proximitatea spațială, te scăpa de un alt pas de căutare. Iar pe deasupra poți scuti de multe ori și timp pierdut pe drumuri inutile.

Mai mult decât atât, faptul că ai categorii specifice, te salvează atunci când știi exact ce cauți și vrei să mergi la țintă: selectezi filtrele de interese, de vârstă, de localizare și scapi de stresul căutărilor epuizante.

Lucrăm acum la integrarea review-urilor, un asset pe care recunosc că abia îl aștept, pentru că îți va permite să faci toate acțiunile de căutare și alegere în aplicație, fără îndoială.

Cine te ajută în dezvoltarea aplicației?

În primul rând soțul meu. În al doilea rând dezvoltatorul pe care l-am ales de la început. Și nu în ultimul rând alte mame care mi-au devenit colaboratoare și care mă ajuta să aduc parteneri în aplicație, dar care și promovează aplicația în comunitățile lor.

Țineți cont de ce zic părinții despre această aplicație, folosiți feedbackul lor?

Pentru mine feedback-ul venit de la utilizatori este extrem de important. Cât și feedback-ul pe care îl primim de la parteneri.

De aceea am și petrecut primul an de dezvoltare al aplicației „pe teren”. Deși mulți probabil și-au pus întrebarea „Ce o căuta la toate evenimentele pentru părinți, și cu burta la gură și cu 2 copii mici după ea?” Mi-am dorit foarte tare să iau pulsul direct de la mamele pe care le vedeam chiar eu cum reacționează la idee, cum interacționează pentru prima oară cu aplicația, ce le place, ce le nemulțumește.

Tot în aceeași directie, am și avut la finalul anului trecut un workshop tare productiv de design thinking la care am lucrat foarte mult și în care am investit resurse multe să ajungem la mame care folosesc aplicația (useri), mame care o descarcă pentru prima oară (non-users) și mame care fie iubesc aplicația, fie o urăsc (extreme users). Încă implementăm tot ce am analizat după acea sesiune.

De multe ori, durează luni întregi la nivel tehnic să implementăm ceva ce utilizatorul și-ar dori să fie gata peste noapte. 

Și nu doar el, ci și eu, recunosc. Însă asta nu mă împiedică să am răbdare și să implementăm atunci când feedback-ul primit vine din mai multe părți și poate să ne ajute să ducem aplicația la nivelul la care ne dorim: cea mai utilă aplicație pentru părinți în gestionarea resurselor disponibile pentru copiii lor.

Cum îmbini viața de mamă de 3 copii cu afacerea care are și ea nevoie de timp și implicare?
Cu greu. Pentru că avem 3 copii atât de mici, cu diferență de doar 2 ani între ei, cel mai mic având 5 luni, nu putem vorbi încă de un echilibru. Dependența lor de mine este încă foarte mare, iar faptul că ani întregi m-au avut non-stop în preajmă este o schimbare și pentru ei. Un avantaj foarte mare este faptul că prin prisma aplicației Mommy HAI, pot merge de foarte multe ori la evenimente împreună cu copiii, pot merge la întâlniri cu o manducă sau un cărucior după mine.

Și da, specificul job-ului pe care soțul meu îl are ne permite să ne împărțim responsabilitățile astfel încât să facem față.

Cred că, de fapt, nici nu putem vorbi de un echilibru real, ci doar de etape diferite în viață, când fiecare dintre noi facem alegeri: alegem să fim mai mult mame, mai mult soții, câteodată mai mult antreprenoare. Important este să fim foarte atente la reacțiile oamenilor de lângă noi, la nevoile noastre și ale lor, astfel încât să nu rămânem ancorați doar într-unul dintre acestea. Și să ne susținem reciproc.

Unde îți dorești să ajungă aplicația?

Obiectivul pe care l-am setat este ca aplicația să ajungă la fiecare mamă care are acces la un telefon mobil și la internet și care înțelege importanța dezvoltării armonioase a copiilor săi, atât prin implicarea lor în activități variate, specifice vârstei, cât și prin alegerea celor mai potrivite resurse pentru ei, în funcție de nevoi. În același timp, să ajungem la toate business-urile pentru copii care se adresează părinților: locații, magazine și furnizori de servicii de calitate pentru aceștia. Aceste lucruri extrapolate la nivel internațional. :)

Descarcă și tu aplicația Mommy Hai.

Vezi idei de călătorii cu copiii AICI.


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj.