gonoodle

La o simplă căutare pe google despre obezitatea în rândul copiilor găsești nenumarate articole scrise de clinici private și nu numai.

Majoritatea aduc în discuție studii diverse, care arată că un copil din 10 suferă de obezitate, iar numărul acesta este în creștere. Prevalența în România la categoriile de vârstă 6-7 ani și 12-13 ani este de 10-15%. În plus, peste 50% dintre acești copii au o capacitate fizică slabă și foarte slabă, conform acelorași studii.

Și dacă te uiți în jur, se poate observa cu ochiul liber aceasta tendință.

Cauza numărul 1, conform doctorilor nutriționiști este alimentația excesivă sau nesănătoasă, însoțită de lipsa mișcării. Modelul din familie este foarte important pentru copil și doar văzându-și părinții și apropiații că au un stil de viață sănătos va adopta și el un stil de viață asemănător.

Lipsa de mișcare poate avea legătură și cu timpul, uneori prea mare, petrecut în fața telefonului sau computerului.

Ce putem face?

Dacă nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed. Așa și noi putem aduce mișcarea la ei, cu ajutorul device-ul pe care îl iubesc atât de mult.

Poate nu vrei să investești în jocuri cu activități fizice pe console costisitoare și în care pot apărea alte tentații, cum este Play Station. În acest caz poți apela la aplicațiile GoNoodle și GoNoodle Games.

GoNoodle Games este o aplicatie care îi invită pe copii la mișcare. Poate fi folosită acasă, cu un cont creat de părinte sau la școală, cu un cont de educator. Este potrivită pentru copii cu vârsta între 5 și 12 ani.

gonoodle

Sunt jocuri diverse, care presupun ridicarea mâinilor, a picioarelor, miscări rapide și sărituri. Modulul pentru profesori este conceput pentru a-i ajuta pe acestia să-i “dezmorțească” pe cei mici în pauzele dintre ore.

GoNoodle face acest lucru cu ajutorul unor videoclipuri amuzante și activități interactive. Videoclipurile și activitățile sunt organizate în funcție de tipul de activitate și de subiecte, inclusiv învățarea socio-emoțională și conștientizarea, abilități senzoriale și motorii și materii academice precum matematica, științele, studiile sociale, sănătatea, muzica, lectura și limba spaniolă. Activitățile includ stretching, exerciții fizice, dans ghidat și concursuri distractive.

Cele două aplicații au funționalități diferite în funcție de sistemul de operare folosit pe tableta/telefon. 

Așa că spor la mișcare!


Ce părere ai? Lasă-ne un mesaj. 


>