Viena este minunată pentru copii!
Sunt atâtea lucruri de văzut și explorat încât nu vă vor ajunge câteva zile. Noi am lăsat pe data viitoare multe dintre locurile unde am fi vrut să ajungem.
Primul sfat
Noi am folosit aplicația Ivie. Găsești în ea descrierile obiectivelor turistice, sfaturi în legătură cu felul în care poți să ajungi la ele, plimbări prin oraș cu suport audio, dar și informații importante despre infrastructura urbană, cum ar fi toalete sau biciclete urbane. Din aplicație poți cumpăra carduri care includ transportul în Viena, pentru 24, 48 sau 72 de ore, transportul către aeroport sau călătoria cu autobuzul Hop-On Hop-off, dar și discount-uri la muzee. Așa am scăpat de cumpărarea de fiecare dată a biletului de metrou. La Viena nu există case de bilete în stații, ci numai automate, nici personal care să te întrume, nici turnichete. Intrarea se face destul de liber și probabil cei de la metrou se bazează pe onestitatea călătorilor și amenzile
Sfatul numărul 2
Nu îți propune să ajungeți în multe locuri în aceeași zi. Tentația este mare, dar șansele de realizare a planurilor sunt mici. Noi am ales în fiecare zi un obiectiv unde să stăm câteva ore și apoi ceva care să nu necesite atât de mult timp. Altfel riscam să fim mega obosiți și să apară mâțâieli și discuții. Care au apărut oricum!
Sfatul numărul 3
Îmbinați vizitarea obiectivelor turistice cu joaca liberă. După prea multe atracții de descoperit copiii pot fi suprasolicitați și nu se vor mai bucura de ceea ce văd. În spatele Haus des Meeres există un loc de joacă unde Alexa s-a putut cocoța, a alergat și i-a observat pe ceilalți copii, vienezi sau turiști. De asemenea la stația de metrou Stadtpark există un parc foarte frumos unde am petrecut câteva ore.
Sfatul numărul 4
Încearcă să faci rezervări online. În aplicația Ivie beneficiezi de reduceri, dar scapi și de cozile de la intrare. La Zoo de exemplu era o coadă de zeci de oameni care doreau să intre, iar dacă achiziționai bilete, intrai direct, fără coadă.
Sfatul numărul 5
Nu îți face mari griji în ceea ce privește mâncarea. Puțini copii NU iubesc snițelele și cartofii prăjiți. Iar Austria este patria șnițelului, așa că nu veți avea probleme majore. Încercați meniul de la Salm Brau. La un alt restaurant am rugat să ne pregătească paste simple cu sos roșu și au fost foarte drăguți. Dacă aveți chef de mâncare grecească, noi am mâncat bine la Ellinikon.
Sfatul numărul 6
Ține cont de vârsta copilului în alegerea locurilor de vizitat. Nu te aștepta ca un copil de doi ani să se bucure de experiența de la Muzeul Tehnic la fel ca un copil mai mărișor, să fie încântat de Roller Coaster sau Trenul Groazei la Prater sau să urce cele peste 300 de scări la Stephansdom.
Pentru copii mai mici puteți alege:
- Schmetterlinghaus - Casa fluturilor și echitație în parcul de lângă Hofburg
- Grădina Zoologică Schönbrunn
- Haus des Meeres – Casa Mărilor
- Naturhistorisches Museum – Muzeul de Știință Naturală
- Zoom Kindermuseum
- Grădina Botanică a Universității din Viena.
Pentru copiii mai mari adăugați în listă:
- Haus der Musik
- Prater
- Museum der Illusionen
- Danube Tower
- St. Stephen's Cathedral
- Spanish Riding School
- Hundertwasserhaus – Casa colorată.
Iar lista poate continua la infinit pentru că Viena te surprinde la fiecare colț de stradă.
Sfatul numărul 7
Acesta este valabil oriunde, nu neapărat în Viena. Faceți din această călătorie o experiență minunată pentru toată lumea. În dorința de a bifa cât mai multe locuri, uităm să ne luăm un răgaz. Să stam pe o bancă în parc sau pe iarbă, să ne tragem sufletul și să admirăm locurile și oamenii.
Bucură-te de Viena pentru că, așa cum am spus, este minunată!
Găsește alte idei de călătorie cu cei mici AICI.