Dacă rămâi în weekend în București și te-ai plictisit de mers în aceleași locuri, poți să urci pe terasa Arcului de Triumf.
Astfel vei avea o priveliște minunată, de la înălțime, asupra orașului. Iar de sus Bucureștiul pare chiar verde. În plus, vizita este gratuită!
Update 2023!
Arcul de Triumf va fi deschis în fiecare weekend, începând cu 10 iunie 2023 și până pe 29 octombrie 2023, între orele 14:00 și 21:00.
Arcul de Triumf a fost construit între 1921 și 1922. Împreună cu Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, cu Mausoleul de la Mărășești, cu Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman, Mausoleul din Parcul Carol și cu Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la Primul Război Mondial.
Arcul de Triumf are o înălțime de 27 de metri și o lățime de 9,5 metri.
Cei doi stâlpi ai construcției sunt prevăzuți în interior cu scări ce asigură accesul la terasa de deasupra monumentului. Urcarea se face printr-un picior al monumentului, iar coborârea prin celălalt.
În interior, Arcul de Triumf adăpostește un mic muzeu. Vizitatorii pot vedea patru expoziții: Marele Război al Reîntregirii Neamului (fotografie și film), Heraldica Marilor Familii Boierești (efigii din bronz, fotografii), Arcul de Triumf în Imagini (fotografii, machete), Marea Unire de la 1918, coroanele și sceptrul regal reproduse 1:1.
Arcul de Triumf este situat în partea de nord a Bucureștiului, în sectorul 1, la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu.
Pentru că monumentul este inspirat de mai celebrul Arc de Triomphe din Paris, poți să te simți pentru câteva minute ca în capitala Franței, chiar în orașul tău.
După ce vizitezi monumentul poți să te plimbi pe aleile Parcului Regelui Mihai I, (fost Herăstrău).
Spune-ne dacă ai fost deja să vezi orașul de sus de pe Arcul de Triumf și dacă ți-a plăcut. Și alătură-te comunității Parentropolis pe Facebook.
Se întâmplă ca, după o plimbare frumoasă, cel mic să aibă o criză intensă de plâns. Nu înțelegi de unde vine, pentru că v-ați distrat minunat înainte. Probabil că cel mic are nevoie de o descărcare emoțională.
În cursul "Emoțiile, cum să le recunoști și cum să îl ajuți pe copilul tău să le învețe" afli cum să reacționezi în astfel de situații.
Foto articol: ampt.ro