Statisticile arată că una dintre cele mai mari provocări ale părinților este respectarea rutinei de somn și culcarea copiilor la ore rezonabile.
Aceștia mentioneaza că pregatirile pentru somn se prelungesc până la ore târzii din noapte, pentru că cel mic refuză să doarmă.
În acest curs vei afla:
- Cum să- i oferi copilului tău conectarea de care are nevoie pentru a respecta programul de somn.
- Ce poți face pentru a nu-ți pierde răbdarea în momente critice.
- Vei primi un plan de acțiune complet pentru a îmbunătăți ritualul de somn, indiferent de vârsta copilului.
Somnul copilului. Provocări și soluții.
Statisticile arată că una dintre cele mai mari provocări ale părinților este respectarea rutinei de somn și culcarea copiilor la ore rezonabile.
Aceștia menționeaza că pregătirile pentru somn se prelungesc până în ore târzii în noapte întrucât copilul refuză să doarmă.
Somnul copilului tău. Importanța conectării cu copilul.
Una dintre nevoile fundamentale ale copiilor, la fel de importantă ca nevoia de hrană și de adăpost este nevoia de a crea legături.
Legătura se produce atunci când adulții și copiii comunică în mod armonios, sunt pe aceeași lungime de undă, se înțeleg reciproc și sunt în armonie unul cu celălalt.
Copiii se simt protejați, iubiți și înțeleși.
Cele mai dificile comportamente ale copiilor sunt generate de sentimentul lipsei de legătură dintre ei și adulții din jurul lor.
În această secțiune vei înțelege cum te poți conecta cu copilul tău.
Tehnici de conectare înainte de somn.
În această secțiune Ruxandra Vasile, instructor certificat Hand in Hand Parenting, îți va oferi tehnici clare pe care le poți folosi acasă, seară de seară pentru, a te conecta cu copilul înainte de culcare.
Când copilul se dovedește a fi rigid în ceea ce privește rutina de culcare - trebuie să stai într-o anumită poziție lângă el
sau lumina trebuie să cadă dintr-un anumit unghi, când te întrerupe de mai multe ori în timp ce îi citești sau îți cere să citești mai multe cărți - toate acestea pot fi un semn că copilul se confruntă cu dificultăți în a se relaxa și percepe ora de culcare ca pe o ușă deschisă spre un loc în care trebuie să se confrunte cu temerile și anxietățile sale și separarea de tine.
Atunci când se întâmplă acest lucru, îl puteți ajuta prin punerea în aplicare a acestor recomandări: în primul rând, identificați un lucru mic pe care îl puteți schimba în rutina de la ora de culcare. De exemplu, în loc să citiți un număr nenumărat de povești, vă puteți opri la două.
Regresia somnului. Când se întâmplă și cum reacționăm.
About the teacher
Vasile Ruxandra
Ruxandra Vasile - instructor certificat Hand in Hand ParentingA studiat psihologia Copilului și Adolescentului pentru a putea veni în întâmpinarea provocărilor cu care se confruntă părinții și copiii. Își dorește să-i ajute pe aceștia să construiască relații apropiate și pline de conectare, în care nevoile fiecăruia sunt respectate.Consideră că felul în care relaționăm cu copiii este influențat de propriile noastre experiențe dificile și îi ajută pe părinți să identifice și să vindece bagajul emoțional și modelele de comportament care nu funcționează.