Colțul de lectură Parentropolis: 3 cărți despre pace, bunătate și libertate de la DPH

În aceste vremuri tulburi, Editura Didactica Publishing House are o serie de cărți despre pace, bunătate și libertate.

Întreaga colecție “Sunt” încurajează cititorii să aibă curaj, să întindă o mână de ajutor și să facă acel prim pas pentru a începe ceva frumos și a se îndrepta spre o lume mai bună.

„Sunt Unul” 

Această carte este inspirată de un citat din Dalai Lama: „Exact așa cum se propagă undele când o singură pietricică este aruncată în apă, acțiunile indivizilor pot avea efecte care să ducă departe”.

Este de ajuns o singură sămânță pentru a începe să plantezi o grădină, o singură notă pentru a începe să cânți o melodie, o singură cărămidă pentru a începe să dărâmi ziduri. Ideea cărții este că fiecare mișcare și moment de schimbare începe cu un scop, cu o intenție, cu un singur lucru. Cu mine. Cu tine. Cu fiecare dintre noi.

Cartea include un exercițiu de conștientizare sau mindfulness și o autoreflecție.

Ilustrațiile și povestea se împletesc frumos pentru a prezenta această idee măreață minților celor mici. Personajele nu au nume, textul este la persoana întâi, ceea ce dă putere micilor ascultători.

Orice gest contează și nu este prea mărunt. Ești UNUL și așa începe totul!

Sunt Pace”

O carte care invită la calm: Îmi acord un moment. Inspir adânc. Apoi îmi spun: Este în regulă. Sunt Pace.

Mindfulness înseamnă a fi AICI și ACUM. Copiii pot învăța cu ajutorul acestei cărți cum să-și gestioneze emoțiile, să facă alegeri bune și să-și echilibreze viețile astfel încât să fie atenți, să-și exprime emoțiile prin vorbire, să găsească empatie prin imaginație și să se minuneze de frumusețea lumii naturale.

Copilul din carte ne amintește să ne oprim și să privim lumea din jurul nostru, să ne bucurăm de lucrurile simple pe care le găsim în natură.

Cuvintele și imaginile îi permit cititorului să se relaxeze și să se bucure de frumusețea cărții.

Cartea include, de asemenea, un exercițiu de mindfulness, instrucțiuni pentru respirația conștientă într-un limbaj simplu pentru copii.

Un moment dificil ca acesta pe care îl parcurgem, este bine să ne aduce aminte că toți ne naștem liberi și egali.

“Toti ne naștem liberi. Declarația universală a drepturilor omului în imagini” 

O carte care însumează drepturile omului, pe înțelesul copiilor. Fiecare copil și fiecare adult din lume sunt protejați de 30 de articole foarte speciale. Cu totii ne naștem liberi și egali. Drepturile noastre sunt o parte din ceea ce ne face să fim umani și nimeni nu trebuie să ni le răpească. Aceasta colecție unică de imagini și articole din Declarația Universală a Drepturilor Omului este publicată în colaborare cu Amnesty International. Fiecare dintre cele 30 de articole este prezentat într-o manieră inedită de un artist renumit la nivel internațional.

Această carte le arată copiilor drepturile fundamentale ale omului pe care le avem cu toții, în ciuda diferiților factori, cum ar fi culoarea, sexul și locul de proveniență. Această carte îi va ajuta pe copii să recunoască și să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă cum ar trebui să fie tratați oamenii. De asemenea, poate contribui la eliminarea stereotipurilor pe care unii oameni le pot avea.

Cărțile sunt disponibile la Didactica Publishing House și codul NOTOWAR aduce un extra 20% discount la coșul de cumpărături.

Vezi și alte cărți în Colțul de lectură Parentropolis. 

Dacă după ce ați citit, nu reușește să adoarmă, vezi ce este bine să faci pentru ca cel mic să doarmă mai bine.