Vrei să afli mai multe despre emoții?

Cursul ”Gestionează emoțiile copilului, pas cu pas” te învață exact așa, pas cu pas, cum își exprimă copiii emoțiile și cum poți să faci față situațiilor dificile.

Imaginează-ți următoarea situație

Probabil ai pățit-o deja și nu vei avea nevoie de multă imaginație. Dacă nu, așteaptă-te să se întâmple!

Te pregătești să mergi în parc cu năzdrăvanul sau prințesa ta. Vrea să se îmbrace singur(ă) cu bluza cu fermoar. “Eu, eu, eu!”. 

Sună cunoscut?

Copilul stă și încearcă să potrivească fermoarul ca să îl poată închide. Și stă, și încearcă.

Nu te lasă să îl ajuți, pentru că “poate singur”. Minutele trec, la fel și răbdarea ta. 

După 10 minute în care a tot încercat, iar tu ai tot așteptat, brusc începe să plângă că nu a reușit. Aruncă bluza pe jos și se pune în fund urlând.

Ce faci în această situație?

 1. Iei bluza de pe jos și încerci să-l îmbraci cât timp ce el se agită și protestează și îi explici cu calm cum se face.
 2. Îi spui că nu are niciun rost să plângă pentru atâta lucru. Data viitoare va reuși cu siguranță.
 3. Pentru că ți-ai pierdut răbdarea cu “încăpățânarea” lui de a face singur acest lucru, îi spui că nu mai mergeți nicăieri, dacă nu se potolește.
 4. Te așezi aproape de el, pui mâna pe el și îi spui că este normal să ne supărăm când lucrurile nu ne ies așa cum vrei noi chiar din prima încercare. Rămâi lângă el până se liniștește.

Dacă ai ales oricare dintre primele 3 variante, îți spun un secret:

ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE, COPILUL NU TE AUDE! 

Creierul lui nu funcționează cum trebuie atunci când intervin emoțiile. Sistemul limbic, care se ocupă de generarea și procesarea emoțiilor preia controlul. Iar cortexul prefrontal, centrul rațiunii, al controlului impulsurilor și al atenției, se blochează.

De aceea primele 3 variante de răspuns, nu sunt cele corecte. Pentru că cel mic nu poate gândi și este dominat de emoții.


Cum ar trebui, de fapt, să reacționezi?


Dacă ai reușit să gestionezi o situație similară, te felicit. Fii mândru de tine!

Dar nu te aștepta ca de fiecare dată să fie la fel. Și totuși, nu fi exigent cu tine data viitoare.

Ce poți să faci este să te pregătești pentru situații similare, să poți să recunoști ce anume se întâmplă în mintea copilului în astfel de momente.

Dar dacă ai ști să recunoști când se apropie o furtună?

Dacă ai ști să îl faci să coopereze, fără să fii nevoit să țipi sau să te enervezi?

Pentru că atunci când te înfurii tu, lucrul acesta nu poate decât să se întoarcă împotriva ta.

Cursul ”Gestionează emoțiile copilului, pas cu pas” te învață exact așa, pas cu pas, cum își exprimă copiii emoțiile și cum poți să faci față situațiilor dificile.

 1. Întâi e important să înveți să citești emoțiile copiilor.
 2. Apoi să îi arăți copilului tău că îți pasă de ceea ce simte.
 3. Doar așa vei reuși să te conectezi cu el și să treceți împreună cât mai ușor peste astfel de momente.

Ce beneficii ai după cursul "Gestionează emoțiile copilului, pas cu pas"

 • Claritate: Înveți să îți întelegi mai bine propriile emoții. Vei identifica, cu ușurință, emoțiile copilului tău. Vei dobândi instrumentele necesare pentru recunoașterea corectă a emoțiilor. 
 • Echilibru: Îți vei regăsi echilibrul și răbdarea necesară pentru a înțelege și susține copilul în timpul unei crize de plâns sau de furie.  Copilul va dobândi acest echilibru în viața lui de adult.
 • Liniște: Comunicând despre emoțiile tale cu copilul, acesta va învăța să-și identifice și să comunice despre emoțiile lui, altfel decât prin crize de plâns sau crize de furie.
Parentropolis

E important să înveți să citești emoțiile copiilor.

Parentropolis

Apoi să îi arăți copilului tău că îți pasă de ceea ce simte.

Parentropolis

Doar așa vei reuși să te conectezi cu el și să treceți împreună cât mai ușor peste astfel de momente.

Despre autorul cursului

Sunt Andreea Georgescu, mama Emei și a lui Matei. De la ei am învățat, în cei 9 ani de când sunt mamă, mai mult decât în anii petrecuți la Facultatea de Psihologie. Ultimii 20 de ani i-am petrecut în domeniul resurselor umane. Sunt psiholog, expert în profilare psihologică, trainer, evaluator și consilier vocațional.


Cei care au pus în practică informațiile ce vor fi incluse în acest curs au obţinut deja primele rezultate. Au știut cum să acționeze atunci când au avut de înfruntat crizele și tantrumurile copiilor, iar relația lor cu cei mici s-a îmbunătățit.

La fel poţi face şi tu!

ce afli în acest curs

Cursul cuprinde 9 video-uri pe care le poți urmări de pe orice device, dar și exerciții și quizz-uri, care îți aduc multă claritate în ceea ce privește emoțiile.

În primul rând înveți să îți întelegi mai bine propriile emoții. Pentru că de multe ori acestea ne împiedică să înțelegem nevoile copilului. Și vei ajunge să privesti prin alte lentile emoțiile copiilor.

Copilul tău “vorbește” cu tine, chiar și când nu vorbește. Iar tu vei învăța să recunoști gesturile, sunetele și privirile copilului. Și totul se așează ca piesele într-un puzzle și înțelegi mai ușor ce înseamnă ochii dați peste cap sau umerii lăsați. Vei recunoaște semnalele pe care cel mic ți le transmite non-verbal. Vei afla, pe baza unor cazuri practice, ce să spui și ce să nu spui, ce să faci și ce să nu faci în situații dificile.

Te învăț cum să te conectezi cu copilul tău, în așa fel încât să îi satisfaci nevoile emoționale.

În aceste video-uri ușor de urmărit găsești informații despre:

 1. De ce se comportă copilul tău așa cum se comportă
 2. De ce unii oameni simt impulsul să îi lovească pe cei mici atunci când aceștia plâng
 3. Care sunt etapele de dezvoltare emoțională pe care le traversează copiii
 4. Care este rolul tău în călătoria copilului tău
 5. Cum să fii empatic în primul rând cu tine
 6. Exemple practice prin care poți gestiona anumite situații cotidiene
 7. De ce pedepsele nu sunt o soluție în rezolvarea situațiilor dificile
 8. Cât de importantă este relația de încredere pe care o construim cu copilul
 9. Cum treci peste perioada lui NU
 10. Care sunt cei 5 pași pe care putem să-i aplicăm pentru a ne crea propriul stil de a gestiona emoțiile dificile
 11. Soluții la top 10 cele mai dificile momente emoționale cu care ne confruntăm cu cei mici.

Vei afla toate lucrurile acestea pe baza unor exemple practice, care să te ajute să transferi toate aceste informații în relația ta cu cei mici.

MariA d. București 

"Andreea m-a ajutat să-mi îmbunătățesc relația cu fiul meu de 5 ani. O recomand din inimă pe Andreea tuturor părinților care simt că nu mai pot comunica cu cei mici, așa cum simțeam și eu."

Corina B. București 

"Eu am nevoie să înțeleg cum funcționează creierul copilului. Și când am auzit la Andreea că atunci când copilul face o criză este modul prin care "vomită" starea lui de rău, am avut un mare aha! De atunci, îmi este mai ușor să gestionez crizele copiilor și nici nu mă mai grăbesc să se termine. Am dobândit răbdare prin înțelegere."

iuliana P. București 

"Cu ajutorul Andreei am înțeles cum să abordez mai bine situațiile dificile prin care băiețelul meu a trecut la vechea grădinița. Acomodarea la cea nouă a fost mult mai ușoară. Recomand!"

>