Cum îi ținem ocupați pe copii când stau acasă, în vacanțe sau în weekend?

Activitățile în aer liber sunt distractive și îi ajută pe copii să se dezvolte, să exploreze și să-și depășească limitele.

Totuși nu pot sta numai afară...

filme educative copii

Regulile privind timpul de ecrane se pot schimbă în vacanțe sau când suntem nevoiți să lucrăm de acasă. Recomandarea noastră este să nu le schimbi prea mult.  Va fi greu la întoarcerea la grădiniță sau școală să reveniți la vechile limite.

Dar când soarele dogorește sau, dimpotrivă,  este frig și nu puteți ieși, sau poate într-un weekend mai leneș, puteți viziona împreună un film...

Puteți crea o rutină – seara de film: cu popcorn, tolăneală și cuibărit împreună.

Oricare ar fi ocazia, filmele pot ajuta la dezvoltarea unui copil. Alături de cărți, filmele oferă lecții importante de viață. 

Există o mulțime de filme pentru copii, dar cum alegem alegem filmele educative?

Căutăm filme care îi pot ajuta pe copii să obțină informații și care pot aduce în discuție lecții morale. Copiii pot să-și transforme comportamentul într-un mod bun urmărind exemplul personajelor din filme. 

Te vei putea referi la elemente din filme pentru a cimenta anumite idei: “Mai știi ce tristă era Riley, fetița din Inside out, pentru că se mutase în alt oraș?”, Sau "știi cum își învinge temerile Arlo, din Bunul Dinozaur". 

Vei putea alege filme din lista care conține 40 de pagini. Am ales filme care să îi sprijine pe copii să-și dezvolte abilitățile de comunicare, empatia și înțelegerea emoțiilor. 

Filmele din listă sunt dintre cele mai noi, dar și filme pe care le poți revedea oricând cu aceeași plăcere.

Vizionare plăcută! Așteptăm să ne povestești care i-a plăcut cel mai mult celui mic în grupul de pe Facebook.

1. Luca, 2021  - AG (audiență generală)

"Luca" este cea mai recentă producție Pixar și este o variantă optimistă pentru Mica Sirenă.

Luca este o creatură marină, care vrea să experimenteze viața de la suprafața apei. Când este uscat, capătă formă umană, dar la contactul cu apa revine

la forma lui inițială. Oportunitățile de explorare par nelimitate, alături de prietenul său Alberto.

Trăiește o vară de neuitat pe Riviera italiană, cu înghețată, paste și plimbări pe scuter. Ba chiar se apropie de Giulia, o fată care petrece vacanțele alături de tatăl ei pescar.

Bineînțeles, adolescenții vor descoperi că, alături de desfătările lumii umane, există riscuri. O ploaie, stropii unei fântâni, chiar și un pahar de apă ar putea dezvălui identitatea lor, iar suspansul este construit în jurul personajelor evitând lichidele.

Animația ne amintește și de propriile prietenii din copilărie și se bazează pe ideea că prietenii sunt neprețuiți.

Durata: 1h 35 min.


2. Familia Crood: vremuri noi (Croods,a new age), 2020 -AG  (audiență generală)

Familia Crood a reușit să supraviețuiască unor pericole și dezastre în primul film.

Acum ei au de înfruntat cea mai mare provocare. Familia are nevoie

de un nou loc pe care să-l numească “acasă”. Prin urmare, pornesc cu toții

în căutarea unui loc mai ferit de pericole, unde să-și construiască un cămin.

După ce descoperă un paradis idilic înconjurat de ziduri și se bucură că au găsit în sfârșit căminul ideal, eroii noștri dau nas în nas cu o altă familie care deja locuia acolo: familia Maibunovici. Deci nu mai sunt singura familie de pe Pământ.

Familia Maibunovici are o casa sofisticată, cu invenții nemaivăzute și mult pământ pe care fac agricultură. Membrii familiei Crood devin primii musafiri din istoria lumii, dar nu trece mult timp până apar tensiuni între familia cavernelor și familia modernă.

O amenințare comună îi face să își accepte diferențele și să-și construiască un viitor împreună.

Filmul vorbește despre limite și despre puterea feminină.

Durata: 1h 36 min.

3. Spirit neîmblânzit (Spirit untamed), 2021 - AG (audiență generală)

O aventură spectaculoasă despre o fată neînfricată, care tânjește după un loc de apartenență și care descoperă un spirit înrudit, un cal sălbatic.

Lucky nu și-a cunoscut mama, o talentată călăreață de rodeo, care a murit într-un accident. Trăiește cu mătușa ei, într-un oraș de pe Coasta de Est și nu prea respectă regulile.

Îngrijorată, mătușa o trimite înapoi în Miradero la tatăl ei. Lucky se simte ca un pește pe uscat în micul orășel. Totul se schimbă pentru ea când îl întâlnește pe Spirit, un mustang sălbatic cu o fire independentă.

Când un samsar fără inimă îl fură pe Spirit ca să-l scoată la licitație, Lucky ajutată de prietenii săi încearcă să îi oprească. Pornesc în aventura vieții lor pentru a salva calul, care i-a oferit lui Lucky cel mai prețios dar - libertatea și sentimentul că are un scop în viață – și care ajutat-o să descopere în ea firea mamei sale, dar și rădăcinile mexicane, la care nu s-ar fi așteptat niciodată.

„Spirit Untamed” îi va încânta pe copii, mai ales pe fete, cu teme ca prietenia, respectul pentru natură și dragostei față de familie. Filmul prezintă personaje multi-etnice și este o ocazie pentru cei mici de a vedea personaje diverse.

Durata: 1h 28 min.

4. Tot înainte (Onward), 2020 - 7+

Animația este o producție Pixar.

Dacă celor mici le plac elfii, dragonii și vrăjitorii, vor îndrăgi acest film.

Este povestea a doi elfi frați, Ian și Barley Lightfoot, care, printr-o vrajă pot să îl aducă la viață pentru o zi pe tatăl lor decedat. Pornesc într-o călătorie extraordinară la bordul lui Guinevere, iubita furgonetă a lui Barley.

Aventura lor este plină de vrăji, hărți criptice, obstacole dificile și descoperiri.

Această zi plină de magie poate însemna mai mult decât au visat vreodată.

Atenție însă, subiectul filmului atinge ideea de moarte a unui părinte, așadar anumite momente pot fi supărătoare pentru copiii mai mici. De aceea, specialiștii recomandă ca acest film să fie urmărit de copiii cu vârsta mai mare de 7 ani.

Este un film despre puternica legătură de iubire dintre frați.

Durata: 1h 40 minute.

Descarcă lista completă și bucură-te alături de copilul tău de cele mai bune filme pentru copii.

Cu cine ai vrea să vorbească copilul tău despre filmul văzut?

Invită un prieten să descarce lista GRATUITĂ, alegeți filmele. După ce le vizionați (împreună sau separat) puteți povesti întâmplările prin care trec personajele.

Copyright by Parentropolis 2019 - All Rights Reserved.Privacy policy
>