Ce vei găsi în acest curs:

Acest curs îți oferă o perspectivă echilibrată asupra modului în
care ecranele - televizorul, tableta, telefonul sau laptopul - pot fi prezente în
viețile copiilor noștri.

1

Modul 1:

Timpul petrecut de copii în fața ecranului: Recomandările psihologului Marius Zamfir

VEI ÎNȚELEGE:

Cât timp poate petrece copilul în fața ecranelor fără consecințe negative asupra dezvoltării lui.

Dacă socializarea în mediul virtual este sau nu recomandată.

2

Modul 2:

Timpul petrecut de copii în fața ecranului: Benefic sau Nociv?

VEI ÎNȚELEGE:

Care este impactul orelor petrecute în fața ecranelor.

Vorbim despre școala sau grădinița online. 

3

Modul 3:

Relația copilului tău cu tehnologia digitală: 9 pași pentru menținerea echilibrului

VEI ÎNȚELEGE:

Cum controlăm și limităm accesul copilului la ecrane.

Cum menținem echilibrul și armonia în familie. 

4

Modul 4: 

Autismul virtual – Efectele asupra dezvoltării copiilor

VEI ÎNȚELEGE:

Ce este AUTISMUL VIRTUAL.

Cum recunoaștem semnele autismului virtual.

Care sunt recomandările psihologului.

5

Modul 5:

Aplicații educative

VEI AFLA:

Aplicații prin care copilul tău învață și se distrează în același timp. 

6

Modul 6:

Criterii de alegere a aplicațiilor pentru copii

VEI AFLA:

Cum poți alege mai ușor aplicațiile, astfel încât să ajute la dezvoltarea copilului tău. 

Primești BONUS:

BONUS 1

Lista cu aplicații educative

Material în care afli care sunt criteriile pe care aplicațiile trebuie să le îndeplinească pentru a fi considerate adecvate utilizării de către copii. Lista de aplicații este validată de psihologul Marius Zamfir.

BONUS 2

Sfaturi despre când să NU petreacă copiii timp în fața ecranelor

Un material în care afli care sunt momentele cheie în care nu este indicat să oferi acces copilului la device-uri.


BONUS 3

Planul tău de acțiune pentru a-ți susține copilul să dezvolte o relație echilibrată cu tehnologia

DESPRE AUTORII CURSULUI

Marius Zamfir, psiholog clinician

“Sunt coordonatorul unui centru pentru copiii cu autism de peste 10 ani, şi de peste 12 ani lucrez cu astfel de copii. În ultimii ani am observat un fenomen îngrijorător. La peste 90% din cazurile de copii cu vârste cuprinse între 2-3 ani, diagnosticaţi de medicii neuropsihiatrii cu tulburări din spectrul autist, atât eu cât şi majoritatea specialiştilor din domeniu, asociem ca şi factor declanşator al acestor tulburări, vizionarea excesivă a programelor TV sau a altor forme de realitate virtuală (calculator, telefon mobil, tabletă).“

În anul 2017 a început Campania „Stop autism virtual”, în colaborare  cu specialiști din SUA și Franța.

Marius Zamfir este psiholog clinician autonom cu experiență de 12 ani în lucrul cu copiii, membru fondator al Asociației pentru Sănătatea Mintală a Copilului „Sfântul Serafim de Sarov” și membru al Colegiului Psihologilor din România din anul 2011.

Își dorește să transmită cât mai multor părinți informații valoroase despre cum este afectată dezvoltarea copiilor, atunci când aceștia petrec mult timp în fața ecranelor.

 

Sunt Laura Ion  co-fondator Parentropolis. Doresc să sprijin părinții care își doresc să se implice activ în educația copilului lor, pentru a dezvolta o relație sănătoasă între copilul lor și tehnologie.

În ultimii 10 ani am lucrat pentru două din cele mai mari companii de IT din lume și am înțeles astfel impactul major pe care tehnologia îl are în viețile noastre.  

În momentul în care am devenit mamă, am început să privesc tehnologia dintr-o perspectivă diferită, cea a unui părinte. Mi-am pus și eu întrebări, îngrijorată de impactul negativ pe care mediul online l-ar putea avea asupra dezvoltării copiilor mei. Și am decis să aflu cum pot folosi aceste resurse din mediul virtual în beneficiul lor.

Cred că parentingul potrivit este cheia pentru dezvoltarea noii generații de copii încrezători, fericiți, conectați și ghidați de pasiune.

Felul în care le hrănim mintea copiii noștri este la fel de important ca felul în care le hrănim corpul. 

Parentropolis

Laura Ion, trainer și consilier pentru dezvoltare personală

Te întrebi:

  • Care sunt avantajele, dar și dezavantajele pe care copilul tău le are când folosește tehnologia?
  • Cât timp este recomandat ca cel mic să stea în fața ecranelor?
  • Ce pericole îl pândesc în mediul online?
  • Cum poți tu să îl ferești pe copilul tău de amenințările lumii virtuale?
  • Ce soluții ai pentru a transforma tehnologia din pericol în aliat pentru familia ta?


Află răspunsuri la toate aceste întrebări de la

MARIUS ZAMFIR

primul psiholog din România care a studiat impactul pe care îl au ecranele asupra dezvoltării copiilor. Este cel care a identificat autismul virtual, a realizat primele studii legate de acest fenomen.

Care sunt beneficiile tale?

După cursul „Copiii și tehnologia digitală” vei beneficia de: 

Conștientizare

Conștientizezi care este nivelul de expunere al copilului tău la ecrane, care sunt problemele legate de acest fapt, dar și ce SOLUȚII ai pentru a le rezolva.

Încredere

Capăți încredere în tine, pentru că vei ști ceea ce trebuie să faci pentru a găsi un echilibru între BENEFICIILE și RISCURILE tehnologiei. 

Soluții

Primești soluții clare care să te ajute să controlezi mai bine timpul în fața ecranelor.

Cercetările privind impactul tehnologiei asupra dezvoltării cognitive 

indică faptul că tehnologia poate fi benefică.

Tot ce trebuie să facem este să ne educăm cu privire la utilizarea eficientă a acesteia.


CE SPUN CLIENȚII CARE AU CUMPĂRAT ACEST CURS


Un material interesant,

cu informații utile și surprinzătoare - la unele răspunsuri nu mă așteptam. Scurt și concis, mi-a dat de gândit la niște aspecte.


Ramona,  București


Un program care m-a liniștit. Eram îngrijorată și îmi era teamă că nu procedez cum trebuie. După ce am ascultat informațiile prezentate, am realizat că, în anumite aspecte procedam corect, în alte însă nu. Acum știu ce am de făcut. 


Irina,  București


Recunosc că stau foarte prost cu timpul și nu știam când voi avea timp să urmăresc modulele. Am dat play în timp ce pregăteam cina și așa am reusit să-l ascult. Foarte bine structurat, ușor de urmărit, informații SUPER utile. Cel mai mult mi-a plăcut partea despre școală online, nu mă așteptam.


Anca,  Constanța

întrebări frecvente

Cursul Copiii și tehnologia digitală este pentru tine dacă ești părinte, profesor, mentor sau dacă pur și simplu ai prieteni care au copii. Dacă te-ai întrebat vreodată dacă iei cele mai bune decizii cu privire la accesul copilului la tehnologie atunci acest program este pentru tine.

Indiferent dacă ai un copil de câteva luni sau unul de 12 ani, vei găsi informații utile, ușor de aplicat care vor menține armonia în familia ta.

Cursul este format din 4 module + 3 materiale bonus. Scopul acestui program este de a-ți oferi informație condensată în așa fel încât să primești toate cunoștințele de care ai nevoie în cel mai scurt timp. De aceea cursul conține DOAR MATERIALE VIDEO care însumează 40 de minute de infomație pură. Valoarea acestui program este dată de experiența de peste 12 ani a psihologului Marius Zamfir care a sintetizat special pentru tine tot ce a nevoie să știi despre acest subiect. Psihologul Marius Teodor Zamfir a fost primul care a identificat, a observat, a realizat şi publicat primele studii legate de acest fenomen, pe care l-a denumit Autism Virtual.

Programul poate fi accesat ORICÂND, DE PE ORICE DEVICE conectat la internet. Vei primi acces la platformă imediat după confirmarea plății și crearea parolei de acces. Ai acce pe viață.

Stripe este un procesator de plăți digitale Safe & Secure având cel mai înalt nivel de certificare disponil în industrie_ PCI Service Provide Level1. Potrivit datelor proprii, Stripe furnizează infrastructură electronică de plăți pentru milioane de companii din 120 de țări, având în portofoliu nume ca Uber, Spotify, Google, Microsoft, Amazon și Booking.com.

>